Prespa Birlik vann med 4-1

Publicerad 15 mars 2015 09:02
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Elva minuter (!). Det var allt vad Prespa Birlik behövde för att punktera träningsmatchen mot div 1-laget Kristianstads FF. De cirka 120 åskådarna fick se hemmalaget rivstarta och redan i den åttonde tog man ledningen med 1-0 genom mittfältaren Kristian Legiec. Nio minuter senare gjorde Sadat Karim 2-0.

Direkt efter 2-0 målet var Prespa Birlik inne i offensivt straffområde igen och nigerianen, Edafe Egbedi blev nerdragen. Domaren pekade på straffpunkten och den straffen slog Legiec säkert i mål, 3-0. Gästerna tilläts precis innan pausvilan att reducera till 3-1 efter lite dålig kommunikation i hemmaförsvaret, men fler mål blev det inte ifrån gästerna.

– Dem var inte alls med i början och jag tycker att vi åter igen gör en fantastisk första halvlek. Vi hade en till inne i mål som blev felaktigt bortdömt för offside och innan deras reducering till 3-1 hade vi ett ypperligt läge att sätta 4-0, säger Agim Sopi.

I den andra halvleken var det lite bättre spel ifrån gästerna men PB:s målvakt, Robin Armandt visade prov på fina reflexer när han räddade två fina lägen dem hade. Istället kunde Sadat Karim på en kontring göra sitt andra mål för dagen och stänga matchen helt.

– Tycker vi kontrollerar matchen för det mesta och visar ingen respekt för motståndarna även om dem spelar en serie högre upp. Killarna visar en härlig inställning och kämpar hårt för varandra där ute, sa Agim Sopi.

Det finns många alternativ när det gäller offensivt. Har ni bestämt er för startelvan eller hur ser det ut?
– He he, ja det kan man lugnt säga. Det blir inga lätta laguttagningar för oss i tränar staben detta år, men det är så det skall vara. Det finns ingen i laget som kan känna sig säker på en plats, den som har bäst form för dagen kommer att få spela.

Ser du någon skillnad på spelarmaterialet jämfört med ifjol?
– Stor skillnad. Vi har en helt annan kvalitet i truppen i år.  Klubben har plockat in rätt karaktärer, spelare som vill göra allt för att vinna matcher och dem brinner verkligen för det.

Vad har du för förväntningar inför 2015?
– Vi har ju fått många nya spelare och det är inte så lätt som många tror. Det är inte bara att slänga in dem på plan och tro att allt kommer lösa sig. Vi är en bit på vägen men vi har mycket hårt jobb kvar. Det är viktigt med bra sammanhållning och det skall vi se till att vi får i Prespa Birlik. Tror det kommer bli ett bra år för oss alla i klubben, avslutar Agim Sopi.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik – Kristianstads FF 4-1 (3-1)


Startelvan:
Robin Armandt
Özgur Disli - Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Kristian Legiec - Firat Sahan - Bovar Karim - Sadat Karim

Avbytare:
Davorin Baric
Oscar Paradis
Oscar Vilas Nilsson
Noha Manna
Renad El-Jerbi

Mål: 1-0 8´ Kristian Legiec, 2-0 17´ Sadat Karim, 3-0 str 19´ Kristian Legiec, 4-1 68´ Sadat Karim

Spelplats: Heleneholms IP

Publik: 124