Inför HIF Akademi - Prespa Birlik

Publicerad 21 mars 2015 16:41 
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Känns som att vintersäsongen varit rekordkort i år, vi har sluppit massa snö och våren känns allt närmre. Jag snackade med vaktmästarna på Heleneholms IP häromdagen, och gräsmattan på arenan har vertikalskurits och nästa vecka skall den gödslas. Två veckor tidigare än normalt sett. Det bådar gott inför seriepremiären 11 april. Hursom helst så spelas det träningsmatch imorgon då PB åker norrut för att möta HIF Akademi.

Det blir tredje gången man möts uppe i Helsingborg och dem tidigare mötena har slutat 1-1 och 2-0, ingen vinst än så länge alltså. Efter förra veckans storseger mot Kristianstads FF så har laget lagt den matchen åt sidan och nu är det fullt fokus på morgondagen som gäller.

– Vi pratade lite om matchen i måndags och sen var det inget mer med det. Bara för att vi vunnit en träningsmatch mot ett bra motstånd så betyder det inte att allt är guld och gröna skogar. Vi har en lång väg att vandra och det gäller att vi presterar på topp i varje match om vi skall slåss om topplaceringarna i seriespelet, säger Agim Sopi.

Vi fick två skador i matchen mot KFF, både David Abaya och Kristian Legiec fick utgå. Hur ser prognoserna ut för deras del?
– Abaya fick en liten sträckning baksida lår men det verkar inte vara så allvarligt. Legiec fick en liten vridning i knäet och det skall heller inte vara några större problem. Men båda står över matchen imorgon.

Vad har ni pratat om inför matchen mot HIF Akademi?
– Vi vet sedan tidigare att det är bollskickligt och löpstarkt lag. Men vi skall fokusera vidare på vårt spel och försöka minimera misstagen på plan, också hoppas vi på en ny seger såklart, avslutar Agim Sopi.

Truppen:

Målvakt: Robin Armandt - Davorin Baric
Försvarare: Martin Holm (k) - Adnan Gerzic - Ahmad Mohamad - Özgur Dişli - Hogr Aziz - Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare/anfallare: Bovar Karim - Dzani Kamberovic - Edafe Egbedi - Qendrim Selmani - Thierry Zahui - Noha Manna - Ilir Tahiri - Oscar Paradis - Sadat Karim

HIF Akademi - KSF Prespa Birlik
Söndag 22/3 kl 13:00
Olympiafältet Plan 10 (konstgräs)