HIF Akademi - Prespa Birlik 1-1

Publicerad 22 mars 2015 18:01
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Prespa Birlik missade många målchanser i träningsmatchen mot HIF Akademi som slutade 1-1 efter 1-0 ledning i paus. Bortalaget var annars det laget som styrde och ställde och 1-1 var kanske inte ett resultat som speglade matchbilden riktigt. PB tog ledningen efter arton spelade minuter genom anfallaren Sadat Karim och hemmalaget tilläts inte komma nära mål, man hade ett avslut på mål under den första halvleken.

Prespa Birlik kunde och borde ha vunnit matchen men ibland har man inte turen på sin sida. Både stolpen och ribban räddade hemmalaget vid två tillfällen.

– Vi gör en godkänd match men jag tycker att vi borde ha utnyttjat våra chanser bättre. 1-1 var väl inte speciellt rättvist men sådan är fotbollen ibland. Vi saknar fortfarande ett par tongivande spelare men vi är på rätt väg. Killarna gjorde sitt yttersta idag och nu blickar vi framåt, sa Agim Sopi.

Kommande fredag åker PB ner till Antalya i en vecka för att slipa på de sista smådetaljerna. En match är planerad nere i Turkiet och den spelas mot norskt motstånd.

Tränaren Agim Sopi kommer tyvärr inte medverka nere i träningslägret då han är iväg med Makedoniens U21-landslag. Även Edafe Egbedi kommer att missa lägret då han blivit kallad till Nigerias U23-landslag. Vi önskar dem båda stort lycka till.

Nästa träningsmatch på svensk mark spelas den 4 april då man genrepar mot Trelleborgs FF på klassiska Vångavallen.

Matchfakta:
HIF Akademi - KSF Prespa Birlik 1-1 (0-1)


Startelvan:
Robin Armandt
Özgur Disli - Martin Holm - Adnan Gerzic - Hogr Aziz - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Noha Manna - Bovar Karim - Sadat Karim - Oscar Paradis

Avbytare:
Davorin Baric
Ahmad Mohamad
Dzani Kamberovic
Qendrim Selmani
Oscar Vilas Nilsson
Ilir Tahiri

Mål: 0-1 18´ Sadat Karim

Spelplats: Olympiafältet Plan 10

Publik: 55