Antalya dag 5

Publicerad 1 april 2015 10:35
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Tisdagen startade med uppehåll och moln, solen kämpade för att visa sig men tyvärr blev det inte så lyckat. Idag var det matchdags och det var åtminstone uppehållsväder när den spelades. Prespa Birlik ställdes mot norska ÅS IL. Ett lag som spelar i motsvarande svenska div 2.

Efter gemensam frukost vid 8-tiden så var det matchgenomgång på hotellet innan bussen körde iväg mot matcharenan, matchen startade 11:00 (lokal tid).

PB tog tag i taktpinnen direkt och redan efter några minuter stod det 1-0. Ett läckert skott från vänsterbacken David Abaya som letade sig upp i målvaktens högra kryss.

Motståndarna satsade mest på fysiskt spel och längre bollar som man försökte vinna genom sin starka fysik. Första halvlek var ingen höjdare utav de gröna även om bollinnehavet var stort. Halvlekens höjdare var när Bovar Karim tryckte in en frispark från cirka 25-30 meter. Målvakten hade ingen chans och stod kvar som ett utropstecken och tittade på när bollen letade sig in i nätmaskorna.

Norrmännen tilläts göra två väldigt billiga mål efter alldeles för enkla misstag av oss och i halvtid pratade man om att höja tempot och rörligheten då alla var överens om att man kunde betydligt bättre. PB fortsatte att dominera även i den andra och man presterade en bättre fotboll. Till slut rann det iväg och matchen slutade med en 5-2 seger.

Om vi skall summera matchen så var det en helt ok insats. PB saknade väldigt många spelare i denna match, namn som Kristian Legiec, Thierry Zahui, Robin Armandt, Edafe Egbedi, Baris Hümmet, Ahmad Mohamad, Adnan Gerzic var inte disponibla utav diverse anledningar. Men jag vill passa på att lyfta dem yngre killarna som kom in i andra halvlek och verkligen tog för sig, Ilir, Renad, Qendrim och Dzani gjorde alla fina inhopp. Dock lär det med stor säkerhet bli en annorlunda startelva i genrepet mot TFF på lördag.

Efter matchen var det ledig tid och många valde att röra sig inåt mot Antalyas fina innerstad och utforska utbudet där. Imorgon (onsdag) har alla fått ledigt, det har utlovats sol och många kommer nog inta poolområdet för att förbättra solbrännan.