Inför genrepet mot TFF

Publicerad 3 april 2015 19:55
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Imorgon är dags för genrep inför seriepremiären nästa vecka. Prespa Birlik åker ner till Trelleborg för att möta TFF på Östervångsstadion. Prespa Birlik har varit iväg på en veckas träningsläger i Turkiet och i onsdags spelade man en träningsmatch mot norskt div 2 motstånd, en match som man vann med 5-2. Men imorgon stöter man på betydligt tuffare motstånd och tränaren Agim Sopi har klart för sig vad han vill få ut av matchen.

– I Turkiet hade vi inte hela truppen att tillgå och det var många unga som fick chansen och gjorde bra ifrån sig. Imorgon är det som sagt betydligt bättre motstånd och vi kommer att ställa upp med starkast möjliga lag som vi har tillgång till. Vi har fortfarande Legiec och Hümmet på skadelistan men förutom dem så är alla krya och klara för spel, säger Agim Sopi.

Motståndarna TFF gör sitt andra år i rad i div 1 och inför denna säsong har man värvat friskt för att blanda sig i toppstriden i div 1 södra. Man har bland annat värvat fyra spelare från seriekonkurrenten Lunds BK. Dem har spelat åtta träningsmatcher under vintern och vunnit fyra utav dessa. Man har slagit lag som Landskrona BoIS, Höllviken, Lunds BK och BW 90. Förra veckan blev det dock förlust då man förlorade med hela 5-0 mot Varberg.

Vi får säkert se ett revanschsuget TFF imorgon då man nog vill få lite positiv energi inför seriepremiären. För Prespa Birliks del gäller det att få ihop en tilltänkt startelva inför matchen mot Hässleholms IF, konkurrensen är stenhård på många positioner och det skall bli intressant att se hur tränarna formar startelvan imorgon.

Truppen
Målvakter: Robin Armandt, Davorin Baric
Försvarare: Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Ahmad Mohamad - Özgur Dişli - Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare/anfallare: Bovar Karim, Firat Sahan(k) - Hogr Aziz - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Qendrim Selmani - Noha Manna - Ilir Tahiri - Sadat Karim - Renad El Jerbi 

Trelleborgs FF – KSF Prespa Birlik
Lördag 4 april kl 14:30
Östervångsstadion
Inträde 20 kr