Förlust med mersmak

Publicerad 4 april 2015 22:33
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

– Jag tycker vi gör det riktigt bra mot starkt motstånd trots att vi förlorar idag. Visst kan man inte va jätteglad när man förlorar men vi får en tidig utvisning och det är inte lätt att spela en man kort mot bra motstånd i sjuttio minuter. Det röda kortet var tveksamt men vi vek aldrig ner oss utan vi gav verkligen allt på plan, sa tränare Agim Sopi.

Prespa Birlik gjorde en godkänd insats även om man förlorade genrepet mot TFF med 2-0 på Östervångsstadion. I matchens 20:e spelminut fick Hogr Aziz rött kort efter en kapning, lite hårt dömt. Några minuter senare uppstod en hårdare kapning på Thierry Zahui men domaren valde att bara varna hemmaspelaren. Förlusten skall kanske inte skyllas på domaren men det var en hel del konstiga beslut som togs i denna match. I slutminuterna missade han en solklar straff som hemmalaget borde ha fått.

Bortalaget hade svårt att etablera något offensivt med en man kort och man fick backa hem rejält och satsa på kontringar. Man skapade dock några halvchanser och matchens bästa läge hade Edafe Egbedi i den första halvleken när han sköt på målvakten i ett friläge. Trelleborg åt sig in ju längre matchen led och på de sista tjugo minuterna gjorde man både 1-0 och 2-0. Frågan är hur matchen hade slutat om Prespa Birlik fått spela med elva man och om hemmalaget hade haft lika mycket bollinnehav då.

– Vi fick rätt så många svar idag, vi är fortfarande inte 100 procentiga i vissa moment men vi är på väldigt god väg. Vi hade inte de bästa förutsättningarna inför matchen då vi knappt fått vila efter hemresan från Turkiet, men trots det gjorde vi en stark insats. Alla vi i ledarstaben är väldigt stolta över killarnas inställning idag. Nu ser vi alla fram emot seriepremiären mot Hässleholm nästa vecka, avslutar Sopi.

Nu är det slut med träningsmatcherna och nästa vecka väntar allvar när seriepremiären spelas mot Hässleholms IF. 

Matchfakta:
Trelleborgs FF - KSF Prespa Birlik 2-0 (0-0)


Startelvan:
Robin Armandt
Özgur Disli - Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Firat Sahan - Thierry Zahui
Bovar Karim - Edafe Egbedi - Sadat Karim - Hogr Aziz

Avbytare:
Davorin Baric
Ahmad Mohamad
Qendrim Selmani
Oscar Vilas Nilsson
Noha Manna
Ilir Tahiri
Renad El Jerbi

Domare: Daniel Böcker
Spelplats: Östervångsstadion
Publik: 150