Meysam Javan: " Nu börjar allvaret"

Publicerad 9 april 2015 22:18
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

För cirka fem månader sedan tillträde han som tränare i Prespa Birlik och några veckor efter det blev han utvald som sportchef i klubben. Meysam har själv varit aktiv i bland annat TFF som ungdom men tyvärr stoppade en allvarlig knäskada hans fotbollskarriär när han nådde A-laget. Han har dock aldrig släppt fotbollen som intresse. Han har varit både tränare och sportchef i andra klubbar. Sedan ankomsten till Prespa Birlik har hans huvudfokus varit att forma truppen och så här beskriver han årets upplaga av KSF Prespa Birlik:

– Vi har fått en hel den nya spelare, i princip så är hela truppen utbytt. När vi satte oss ner och summerade 2014 så kom vi fram till att vi måste få in rätt karaktärer i klubben. Spelare som krigar och ger allt tills domaren blåst av matchen. Det är inte lätt att hitta sådana spelare men vi har gjort vårt yttersta och fått dem flesta som vi ville ha, säger Meysam Javan.

Inför detta år har klubben värvat en hel del starka namn. Edafe Egbedi, nigeriansk landslagsman som gjort ett flertal landskamper för Nigerias U-landslag. Han har även två ungdoms-VM på sin meritlista. Sadat Karim från Ghana som var utlånad till Landskrona Bois i superettan under 2014. Ivorianen Thierry Zahui från svenska Assyriska BK, Özgur Disli från Turkiet är bara några utav namnen. Att man valt att ta in en del utländska spelare är något man medvetet satsat på.

– Det stämmer. Vi har velat ha in viss spetskompetens på vissa positioner och därför har vi fått leta utomlands för att hitta det. Vi har många duktiga spelare och nu gäller det bara att få ihop laget. För oss är det viktigt att man mår bra i Prespa Birlik, både på och utanför plan för att kunna prestera på topp.

Vad tror du blir Prespa Birliks främsta vapen i år?
– Hehe, det får vi se men vi har som sagt mycket kvalitet i truppen. Men det är inte bara till att ställa ut skorna och tro att allt skall lösa sig. Vi måste jobba stenhårt, ta varje match i taget och sedan får vi se vad det leder till.

Vem tror du vinner serien i år?
– Vi kommer att vara med i toppen men FC Rosengård får ses som den stora favoriten. Dem har värvat riktigt bra och vinner dem inte serien i år så vinner dem aldrig. Men vi kommer ge dem en tuff kamp.

Till sist, vad vill du säga till alla PB-fans?
– Jag vill se er alla på Heleneholms IP nu på lördag kl 14:00. Ni kommer få se det ”nya” Prespa Birlik och vi vill tillsammans med er visa div 2-fotbollen att vi har seriens bästa fans. Vi behöver ert stöd och ni är viktigare än ni tror.

KSF Prespa Birlik - Hässleholms IF
Lördag 11 april kl 14:00
Heleneholms IP