Målrik seger i premiärmatchen

Publicerad 11 april 2015 16:53· Uppdaterad 12 april 2015 10:05
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Hässleholms IF hann knappt känna på hur det var att vara tillbaka på Heleneholms IP innan Sadat Karim hade gett Prespa Birlik ledningen i den åttonde minuten. Nio minuter senare visade resultattavlan 2-0 efter att Sadat Karim stänkt ditt sitt andra mål för dagen och många trodde nog att det skulle bli en lätt match för hemmalaget.

I den 25:e minuten reducerade istället gästerna till 2-1 och efter det målet fick man lite andrum då hemmalaget fullständigt dominerade spelet. Elva minuter senare kunde Hässleholm kvittera på en straff som Robin Armandt räddade men tyvärr hann straffskytten först på returen och kunde lägga bollen i mål. Hässleholm tog även ledningen precis innan paus efter ett självmål och på sjutton minuter hade man vänt matchen.

– Vi börjar matchen riktigt bra och har ett rörligt spel men sen släpper vi in alldeles för enkla mål, enligt oss så var straffsituationen 50/50 men domaren sade att vår spelare drog en av deras i tröjan så vi får lita på att han gjorde en rätt bedömning där, säger tränare Agim Sopi och fortsätter.

– I pausvilan pratade vi bara om att gå ut och ge allt och att tro på oss själva. Och det tycker jag verkligen att killarna gick ut och gjorde. Dem visade en härlig lagmoral och gav allt för att vända på steken.

I början av den andra halvleken hade bortalaget någon chans att utöka ledningen med Armandt var bra med. I matchens 73:e minut kom kvitteringen, Sadat Karim blev nedgjord i motståndarnas straffområde och domaren kunde inget annat göra än att peka på straffpunkten. Straffen lades bombsäkert i mål utav mittfältaren Bovar Karim. Efter 3-3 kvitteringen så var det bara ett lag på plan.

PB gav verkligen allt dem hade för att få in ett segermål och jovisst kom det ett sådant också av en lite oväntad målskytt. Det var vänsterbacken David Abaya som kom som en virvelvind på sin kant och pangade in 4-2 med tio minuter kvar utav matchen. Hela Heleneholm exploderade och Prespa Birlik kunde alltså inkassera årets första trepoängare.

– Generellt är jag nöjd med matchen och vi gör en okej insats, men vi kan mycket bättre än så här. Nu får vi bara hoppa upp på hästen igen för vi har en tuff bortamatch mot Lindsdals IF på konstgräs nästa lördag, avslutar Agim Sopi

Detta var nog ett utav dem mest spännande och roligaste premiärmatcherna som spelats i klubbens historia. Sju mål, perfekt fotbollsväder och mycket publik. Det har varit en stor hype kring klubben denna vecka och vi är glada att så många kom till Heleneholms IP i premiären. Nu ser vi fram emot nästa hemmamatch som är Malmöderbyt mot anrika IFK Malmö. Ett stort tack till all publik och funktionärer för ert stöd. Vi ses igen lördag 25 april kl 14:00.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Hässleholms IF 4-3 (2-3)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic (ut 82´)
4. David Abaya
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli (ut 80´)
18. Edafe Egbedi (ut 90´)
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 82´)
17. Qendrim Selmani (in 90´)
22. Oscar Vilas Nilsson (in 70´)
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El Jerbi

Mål:
8´ 1-0 Sadat Karim, 17´ 2-0 Sadat Karim, 73´ 3-3 Bovar Karim, 80´ 3-4 David Abaya

Varningar:
34´ David Abaya, 80´ Thierry Zahui

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
367

Domare:
Niklas Olsson, Ystad