Inför Lindsdals IF - Prespa Birlik

Publicerad 17 april 2015 16:18
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Efter en viktig 4-3 seger i premiären är det dags för en utav årets längsta bortaresor. Prespa Birlik åker upp till Kalmar för att möta Lindsdals IF. Det har varit en bra träningsvecka och förutom att Baris Hümmet och Oscar Paradis är borta på grund av skador så är det muntra miner i PB-lägret.

– Vi inledde matchen mot Hässleholm väldigt bra. Vi gick in direkt och var beslutsamma om att vi skulle göra jobbet med rätt inställning. Vi fick lite oväntade problem efter deras kvittering och reducering men sedan lade vi in en högre växel i den andra halvleken för att spela hem poängen, säger Agim Sopi.

Hur går dina tankegångar inför Lindsdals-matchen som spelas på konstgräs?
– Det är ett lag som spelar mycket fysiskt och gillar att spela längre bollar. Det är dem faktiskt duktiga på. För vår del gäller det att hålla oss till vårt spel längs marken och inte gå i deras fälla. Med tanke på hur gräsmattorna ser ut just nu så skall konstgräset inte vara en nackdel utan mer en fördel för oss som gillar att spela snabbt längs marken.

Under fjolåret spelade Prespa Birlik jämnt mot Lindsdal i div 2 Östra, kryss uppe i Kalmar och uddamåls-förlust hemma på Heleneholms IP. Agim Sopi tror inte att årets bortamatch kommer att skilja sig utan PB-tränaren spår en hård kamp.

– Lindsdal är alltid Lindsdal och det blir alltid svåra matcher mot dem. Det gäller som sagt att vi håller huvudena kalla och håller oss till vår matchplan säger Agim Sopi och avslutar.

– Men vi har rätt så bra koll på morgondagens motståndare. Vi vet hur dem spelar och har gått igenom det med spelarna och jag hoppas vi kan göra en bra insats imorgon och ta med oss tre poäng hem till Malmö.

Truppen:

Målvakter: Robin Armandt, Davorin Baric
Försvarare: Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad,  Özgur Disli, Oscar Vilas Nilsson
Mittfältare/anfallare: Bovar Karim, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Qendrim Selmani, Thierry Zahui, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

Lindsdals IF - KSF Prespa Birlik
Lördag 18 april kl 14:00
Lindsdals IP