Mållöst för Prespa Birlik

Publicerad 19 april 2015 09:23 
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

Prespa Birlik lyckades inte bryta kryss-trenden uppe i Kalmar mot Lindsdals IF. Matchen slutade 0-0 trots att hemmalaget spelade med en man mer i 45 minuter. Det var Oscar Vilas Nilsson som i den 44:e minuten drog på sig sitt andra gula kort och fick lämna plan.

– Jag tycker att utvisningen är riktigt hård efter att ha kollat på sekvensen på video efter matchen. Men så är det och det kommer säkert hända fler gånger denna säsong, jag tycker ändå att vi kan åka hem med hedern i behåll efter förutsättningarna, sade Agim Sopi efter matchen och fortsatte:

– Vi spelade med 3-backslinje hela andra halvlek och vi var dem som ville vinna matchen. Jag tycker vi var det bättre laget och vi ville verkligen ha dem tre poängen men bollen studsade tyvärr inte vår väg idag.

PB tog tag i taktpinnen direkt i inledningen av matchen och var det laget som förde spelet med fin rörelse över hela plan, dock utan att skapa någon het målchans. Andra halvlek var betydligt bättre, trots att man var en man mindre så fick hemmalaget jaga mycket boll. Lindsdal satsade mycket på omställningar och hade en boll i stolpen. Prespa Birliks Ahmad Mohamad som blev inbytt i den 75:e minuten var mycket nära att bli matchhjälte på Lindsdals IP. Med fyra minuter kvar av ordinarie tid så prickade även han stolpen efter en hörna.

En match som blev mållös men PB tar med sig det positiva efter en fin andra halvlek och nu siktar vi mot nästa lördag då årets första Malmöderby skall spelas på Heleneholms IP, PB möter då klassiska IFK Malmö. Denna Prespa-dagen har vi även flera ungdomsmatcher på vår idrottsplats med start 10:00. Där kommer vara grill & försäljning, shoot out och andra roliga happenings under dagen.

Mer info om denna dag kommer under veckan.


Matchfakta:
Lindsdals IF - KSF Prespa Birlik 0-0 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 86´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui (ut 75´)
22. Oscar Vilas Nilsson

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 75´)
16. Özgur Disli
17. Qendrim Selmani
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El Jerbi (in 86´)

Varningar:
35´ Oscar Vilas Nilsson, 44´ Oscar Vilas Nilsson, 44´ Thierry Zahui, 90´ Kristian Legiec

Utvisning:
44´ Oscar Vilas Nilsson

Spelplats:
Lindsdals IP

Publik:
112

Domare:
Paul Shamoun, Norrköping