Inför Prespa Birlik - IFK Malmö

Publicerad 24 april 2015 19:55
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Imorgon väntar en publikfest på Heleneholms IP då nykomlingen IFK Malmö gästar Prespa Birlik. PB är obesegrade i årets serie och lagets tränare Agim Sopi är nöjd med inledningen även om det bara blev en pinne senast uppe i Kalmar.

– Vi är framförallt nöjda med vår andra halvlek där vi spelar kontrollerat och Lindsdal skapar knappt något framåt samtidigt som vi hotar med vårt spel trots att vi var en man mindre. Det var bara synd att vi inte lyckades få in bollen i mål, säger Agim Sopi.

Känns som att det är en annan inställning bland spelarna i år om man jämför med förra året, håller du med om det?
– Jadå, det går inte att jämföra. Vi har en fantastisk stämning i laget och alla går in och gör ett 110-procentigt jobb när dem är inne på plan. Sättet dem offrade sig på mot Lindsdal har jag inte sett tidigare. Alla sätter laget före än jaget.

 Nu väntar ett derby mot IFK Malmö. Vad är din syn på nykomlingen?
– Vi vet att de har ett väldigt bra lag med många duktiga spelare. Dem har en stark defensiv och är väldigt organiserade i sitt spel. Jämfört med hemmamatchen mot Hässleholm så måste vi bli bättre på att styra och driva upp tempot och inte tappa momentum och rytm bara för att motståndarna gör sitt för att förstöra. Vi ska diktera villkoren när vi spelar – inte motståndarna. Vi måste bli mer kyliga och spela vårt spel. Vi måste inte göra mål i första kvarten utan det kan komma senare.

Vilken typ av match tror du vi får se imorgon?
– Vi skall spela vårt spel och det lär väl inte bli så öppet från deras sida. Men vi hoppas på att vi får bjuda vår fina publik på en underhållande match. Roligt också att vi får tillbaka vår lagkapten Baris Hümmet som varit borta p.g.a. skada sedan i januari, avslutar Sopi

Hela truppen är intakt förutom Oscar Vilas Nilsson som är avstängd efter det röda kortet i förra matchen.

Som ni säkert sett och hört så händer det en massa på Heleneholms IP under dagen. Ungdomsmatcher och roliga happenings. Vi kommer att ha en shoot out på plats för barn och ungdomar, dela ut godis till barnen, ansiktsmålning för dem som vill. Grillen sätts igång redan vid tio-tiden på morgonen. Det väntas mycket publik så vi vädjar er att komma i god tid till idrottsplatsen och enligt SMHI:s prognoser kommer det att vara uppehåll under lördagen.


Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric, Nicolas Polakof
Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli
Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Qendrim Selmani, Thierry Zahui, Oscar Paradis, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

KSF Prespa Birlik - IFK Malmö
Lördag 25 april kl 14:00
Heleneholms IP
 

Speltider för ungdomslagen:

Kl 10:00 P11- Bara Goif
Kl 11:15 P12 - Bjärreds IF
Kl 14:45 P11 2 - Bunkeflo FF
Kl 16:15 P14 - BK Flagg