Målkavalkad av Prespa Birlik

Publicerad 25 april 2015 23:33
Uppdaterad 26 april 2015 12:18
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: DILEK BÜR

PB tog sin andra raka hemmaseger efter at ha slagit IFK med 4-1 i Malmöderbyt. Dem 584 som tagit sig till Heleneholms IP fick se Sadat Karim bli nedgjord i matchens 20:e minut och domaren kunde inget annat göra än att peka på straffpunkten. Fram stegade lagets straffskytt Bovar Karim och bombade in 1-0 till hemmalaget. Ledningen varade inte länge och IFK kunde kvittera till 1-1 tre minuter senare i vad som såg ut som en miss i kommunikationen efter en frispark som skruvades in från kanten. Gästerna spelade rätt så aggressivt och i slutet på den första halvleken fick man en man utvisad efter en ful kapning.

– Vi håller bra i bollen och visar för vår publik att vi kan spela mycket kortpass. Samtidigt som vi var täta bakåt, IFK Malmö skapade knappt några farligheter, säger Agim Sopi.

Publiken hann knappt bänka sig inför den andra halvleken innan mittfältaren Thierry Zahui stänkte dit 2-1 efter ett fint placeringsskott utanför straffområdet. Efter det målet gick luften ur motståndarna och det var bara ett lag på plan.

3-1 målet gjordes av Sadat Karim med ett långskott. Karim som var en planens giganter denna eftermiddag stod för ett mål och tre assists. 4-1 kom till efter vackert samspel mellan Sadat Karim och Baris Hümmet som ”väggade” sig fram genom hela IFK Malmös lag kändes det som. Baris Hümmet var sist på bollen och kunde trycka dit matchens sista mål.

– Så gott att vara tillbaka och få göra mål i ett derby. Jag tror vi har stor chans att vinna serien även om man måste ha tur. Vi har jättegod stämning och de bästa tränarna. Att vinna idag är ett styrkebesked även om IFK fick spela med en man mindre, säger Hümmet.

Det var en härlig publikfest på Heleneholms IP trots att det var mulet och stundtals regnade. Tack till er alla som var på plats och stöttade laget, och även alla som jobbade för att göra denna dag till en härlig upplevelse för publiken. Närmast väntar en tuff bortamatch mot topptippade Torns IF nästa söndag kl 16.


Sydsvenskans artikel om matchen

Skånskans artikel om matchen

Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - IFK Malmö 4-1 (1-1)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 75´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 64´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi (ut 75´)
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad
7. Baris Hümmet (in 64´)
9. Oscar Paradis (in 75´)
17. Qendrim Selmani (in 75´)
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El Jerbi

Mål:
1-0 20´ (str) Bovar Karim, 2-1 48´ Thierry Zahui, 3-1 57´ Sadat Karim, 4-1 68´ Baris Hümmet

Varningar:
61´ Firat Sahan, 81´ Qendrim Selmani

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
584

Domare:
Henrik Reffers, Arkelstorp