Inför Torns IF - Prespa Birlik

Publicerad 2 maj 2015 23:46
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Efter tre spelade omgångar så är Prespa Birlik fortfarande obesegrade och under lördagens träningspass var det idel uppåt pekande mungipor inför söndagens match mot Torns IF. Det var full fart på spelet och en som vill ha full fart i matchen imorgon är mittbacken Martin Holm som vet vad som krävs för en vinst mot fysiska Torn.

– Det gäller att vi sätter fart på bollen och har stor rörelse som vi haft i inledningen av serien. Men vi vet att vi fortfarande inte nått vår maximala kapacitet för det finns mer att hämta utav samtliga spelare. Vi har många nya i truppen och det tar sin lilla tid men det känns som att vi är på rätt väg, säger Martin Holm.

Ni möter som sagt ett fysiskt lag som gillar att backa ner djupt. Vad tror du krävs för att lyckas besegra den typen av motstånd?
– Det krävs 110 % fokus från start tills domaren blåser av matchen. Vi måste spela smart och inte hamna i deras fälla. Men vi är vana vid den typen av motstånd, dem flesta vi möter spelar den typen av fotboll.

Du själv har börjat säsongen riktigt bra enligt många, vad tycker du själv?
– Det känns faktiskt oerhört bra för min egen del, men det är inte bara jag. Vi har en god stämning i laget och vi har fått en bra start vilket ger oss bra självförtroende. Sen är det spelare med rätt karaktär som vi fått in i år. Det finns ingen som tänker på sig själv utan alla jobbar stenhårt för varandra och för att vi skall vinna varje match. Sen måste det tillägas att vi har en bättre kontinuitet i år, vi har fått spela i princip med samma startelva tre matcher i rad vilket skapar en trygghet på plan, avslutar Martin Holm.

Torns IF som i år flyttats till samma seriegrupp som Prespa Birlik är en av dem topptippade lagen i Div 2 Södra. Och trots att man startat lite trögt i år med en seger och två förluster så är jag övertygad om att man kommer ge Prespa Birlik en ordentlig match imorgon. Vi vill se så många gröna fans på Tornvallen imorgon för att stötta laget till en seger.

Väl mött!

Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric, Nicolas Polakof
Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Oscar Vilas Nilsson
Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Thierry Zahui, Noha Manna, Ilir Tahiri, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

Torns IF - KSF Prespa Birlik
Söndag 3 maj kl 16:00
Tornvallen