Viktig bortaseger mot Torns IF

Publicerad 3 maj 2015 22:49
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: LARS EDSHEIM

Prespa Birlik tog en mycket viktig seger när man besegrade Torns IF med 2-0 på Tornvallen under söndagseftermiddagen. De tillresta PB-supportrarna fick se sitt lag spela en fin fotboll och det var många nöjda miner efter matchen.

I och med segern är man fortarande obesegrade och två poäng bakom suveräna FCR och FK Karlskrona som har 12 poäng och full pott.

– Vi har onekligen fått en bra start i år men det är en lång väg att vandra, nu måste vi fortsätta att jobba hårt och vara ödmjuka, sade en nöjd Agim Sopi efter segermatchen.

Det började i ett intensivt tempo och redan i matchens första minut hade hemmalaget en stolpträff. Prespa var dock det laget som ägde bollinnehavet och i den 7:e minuten blev mittfältaren Bovar Karim nedgjord i Torns straffområde. Straffen lade han själv säkert i mål, hans tredje straffmål denna säsong. Bovar Karim var även inblandad i det andra målet som kom i den 26:e minuten. Ett perfekt skott mot krysset som målvakten i Torn gjorde en fin räddning på men släppte retur som Edafe Egbedi tackade och tog emot. Ur en snäv vinkel kunde han trycka in sitt första mål i PB-tröjan.

I den andra halvleken slog PB av på tempot och kunde spela på resultatet. Det hände inte så mycket i chansväg förutom friläget som Egbedi hade på övertid. Dock så smet bollen precis utanför stolpen.

– Första halvlek tycker jag är riktigt bra från vår sida, visst har dem två farliga chanser men utöver det så får dem knappt låna boll. Dem försökte med sina långbollar men vår backlinje agerade mycket lugnt och redde ut det med bravur. Sen i andra halvlek höll vi i bollen bra och lät dem mest jaga. Jag är mycket nöjd med killarnas inställning, det är inte så svårt att jobba med sådana karaktärer som gör allt för laget, avslutar Agim Sopi.

Redan på onsdag är det dags för ny match när det skall spelas DM. Prespa Birlik tar emot div 3-laget GIF Nike på Heleneholm. Avspark 18:30.

OBS! Fritt inträde gäller för alla årskortsinnehavare.


Matchfakta:
Torns IF - KSF Prespa Birlik 0-2 (0-2)

Startelvan:
23. Davorin Baric (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 77´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 82´)
11. Sadat Karim (ut 90´)
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui

Avbytare:
1. Arber Metaj (MV)
5. Ahmad Mohamad (in 82´)
7. Baris Hümmet (in 77´)
22. Oscar Vilas Nilsson
25. Noha Manna
30. Ilir Tahiri
99. Renad El Jerbi (in 90´)

Mål:
0-1 7´ str Bovar Karim, 0-2 26´ Edafe Egbedi

Varningar:
37´ David Abaya

Spelplats:
Tornvallen

Publik:
-

Domare:
Joakim Östling, Göteborg