PB klara för åttondelsfinal i DM

Publicerad 7 maj 2015 18:47
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Det blev en komfortabel seger när Prespa Birlik slog ut div 3-laget Nike i DM:s tredje omgång, även om siffrorna stannade vid 3-2 så var det inget snack om vem som var det bättre lag.

Prespa Birlik vilade ett flertal spelare i denna match och det startade inte så bra för hemmalaget som verkade rätt så dåligt fokuserade dem första tjugo minuterna. I den 19:e minuten tog Nike ledningen i matchen. Efter det målet så vaknade dock hemmaspelarna och fyra minuter senare kunde Ahmad Mohamad sätta dit 1-1 med en distinkt nick. Sadat Karim ökade på till 2-1 strax innan pausvilan med ett hårt skott längs marken. Men även om PB hade ett stort bollinnehav så var inte gästerna helt ofarliga i den första halvleken där man hade två frilägen, men Davor Baric i hemmamålet gjorde två fantastiska räddningar och Prespa kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning.

– Vi spelade inte alls bra i inledningen på matchen och det går inte att underskatta motstånd bara för att dem spelar i en lägre serie. Vi tappade enkla bollar och rörde oss alldeles för dåligt, sade Agim Sopi.

Tolv minuter in i den andra halvleken fick den 16-årige anfallaren Renad El Jerbi trycka dit sitt första mål i tävlingssammanhang. Ahmad Mohamad slog ett väl avvägt inlägg som El Jerbi fint nickskarvade in i målvaktens bortre hörn. Ett mycket vackert mål och det var bud på fler men istället var det bortalaget som fick reducera fyra minuter före slutet. Närmare än så kom inte gästerna och Prespa Birlik är klara för åttondelsfinal i DM.

– Andra halvlek höjer vi oss rejält och vi rullar ut dem totalt. Det var alldeles för stor klasskillnad idag. Även om dem fick göra två väldigt billiga mål så hade vi kontroll på matchen. Nu gäller det att tända om inför den svåra bortamatchen mot Österlen på söndag, avslutar Agim Sopi.

Det var även kul att se mittbacksgeneralen Baskim Sopi som gjorde ett kortare inhopp i matchen. Han har ju egentligen lagt skorna på hyllan men kunde inte låta bli att lira lite.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - GIF Nike 3-2 (2-1)

Startelvan:
23. Davorin Baric (MV)
2. Martin Holm
4. David Abaya
5. Ahmad Mohamad
6. Bovar Karim
7. Baris Hümmet (K)
10. Kristian Legiec 
11. Sadat Karim 
21. Thierry Zahui
22. Oscar Vilas Nilsson
25. Noha Manna

Avbytare:
3. Adnan Gerzic
9. Baskim Sopi
16. Özgur Disli
30. Ilir Tahiri
99. Renad El Jerbi

Mål:
1-1 23´ Ahmad Mohamad, 2-1 38´ Sadat Karim, 3-1 57´ Renad El Jerbi

Varningar:
85´ Ahmad Mohamad

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
86

Domare:
Christoffer Södergren, Helsingborg