Inför Österlen - Prespa Birlik

Publicerad 9 maj 2015 10:02
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Två lag med två raka segrar i ryggen möts på Skillinge IP.
– Det krävs att alla gör en topprestation, säger Prespa Birliks tränare Agim Sopi inför bortamatchen mot Österlen FF.
 
Imorgon åker PB till skånes sydöstra hörn för att ta sig an nykomlingen Österlen FF, en historisk match då lagen aldrig stött på varandra tidigare. Österlen som tog steget upp till div 2 i år började serien lite svagt men har i dem två senaste matcherna slagit både IFK Malmö och Torns IF på bortaplan.

Prespa Birlik som startat serien med tre segrar och en oavgjord kommer till spel med samma trupp som senast och kontinuitet är något som Agim Sopi tror är viktigt.

– Varför ändra på ett vinnande koncept? Vi har i princip spelat med samma elva sedan seriens start, förutom i DM-matchen i onsdags och vi vill inte ändra för mycket när spelet fungerar väl, säger han och fortsätter.

– Imorgon väntar en tuff bortamatch mot ett lag som har några riktigt duktiga, offensiva spelare. Vi har aldrig mötts tidigare men vi har rätt så bra koll på vilken typ av fotboll dem spelar och hur dem agerar.

Vilken typ av matchbild tror du vi kan förvänta oss imorgon?
– Jag tror vi kommer få se ett Österlen som kommer backa hem och vänta på våra misstag för att satsa på snabba kontringar. Därför är det viktigt för oss att vi är fokuserade och minimerar felpassningarna. Vi kommer fortsätta med den typen av spel som vi inlett med, vi ändrar aldrig utifrån motståndet utan vi kör efter klubbens filosofi.


Truppen:
Robin Armandt, Davorin Baric
Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson
Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Thierry Zahui, Edafe Egbedi, Sadat Karim, Renad El Jerbi

Österlen FF – KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 5
på Skillinge IP
Söndagen den 10/5
Avspark: 15:00
Domare: Nabil Fakhro, Södra Sandby