Tredje raka segern

Publicerad 10 maj 2015 17:58
Uppdaterad 10 maj 2015 21:30
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Stenhårt arbete i 90 minuter gav utdelning. Ett mycket bra Prespa Birlik vann borta mot Österlen med 3-1. Samtidigt tappade Karlskrona poäng borta mot BW 90 vilket innebär att PB går upp i delad serieledning tillsammans med Karlskrona.

– Vi skapade rätt så många chanser idag och borde kanske ha vunnit med större siffror, säger tvåmålsskytten Sadat Karim som nu är uppe i fem fullträffar.

Prespa Birlik tryckte tillbaka hemmalaget redan från start och man skapade ett par halvchanser utan resultat. Det skulle dröja till matchminut 22 innan mittbacken Adnan Gerzic kunde raka in matchens första mål. Målet kom till efter flera hörnor på raken där hemmaförsvaret inte lyckades få undan bollen som till slut hamnade hos Gerzic, och hans första mål i den gröna tröjan var ett faktum.

– Det är inte ofta jag hamnar i målprotokollet men idag stod jag på rätt ställe vid rätt tillfälle, sade en leende Gerzic efter matchen.

Tretton minuter senare var det dags igen. Ett fint anfall där Kristian Legiec stod för ett riktigt smörpass fram till Sadat Karim som tog ner bollen på bröstet och fint placerade in bollen i mål. PB kunde gå till halvtidsvila med en 2-0 ledning och en väl genomförd första halvlek.

– Det var som vi förutspådde, dem spelade riktigt kompakt och försökte med längre bollar men vi löste upp deras försvar ett flertal gånger och borde ha haft någon boll till i mål i den första halvleken, förklarade tränare Agim Sopi.

Stora delar av den andra halvleken kontrollerades av Prespa Birlik och i den 65:e minuten drabbades hemmalaget av en utvisning vilket gjorde att man öppnade upp sig lite mer och i den 75:e minuten kunde Sadat Karim öka på ledningen till 3-0 när han gjorde sitt andra mål för dagen. Sista tio minuterna slappnade man kanske av lite för mycket och då tilläts hemmalaget att reducera till 1-3 efter slarv, men närmare än så kom man inte. PB tog sin tredje raka seger och ligger nu tvåa i tabellen efter fem omgångar.

– Vi gör en mycket stabil insats idag. Vi är solida i försvaret och vi bjuder inte på mycket, även om vi släpper in ett billigt mål på slutet så tycker jag att killarna sköter sig exemplariskt. Känns som att vi blir bättre och mer samspelta för varje match som går men det är som sagt en lång väg kvar. Vi skall fortsätta att vara ödmjuka och visa att stenhårt jobb ger resultat. Nu får vi gå hem och njuta av denna seger sen börjar vi blicka framåt mot Nosaby-matchen på torsdag, sade Agim Sopi.

Kommande vecka är det två matcher som står på schemat, på torsdag möter man Nosaby på Heleneholms IP där man får klara sig utan vänsterbacken David Abaya som idag drog på sig sitt tredje gula kort för säsongen och därmed är avstängd. Nästa söndag åker man upp till Hässleholm för att möta IFK Hässleholm.


Matchfakta:
Österlen FF - KSF Prespa Birlik 1-3 (0-2)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya (ut 82´)
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi (ut 76´)
21. Thierry Zahui (ut 74´)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 74´)
7. Baris Hümmet (in 76´)
19. Hogr Aziz (in 82´)
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El Jerbi

Mål:
0-1 22´ Adnan Gerzic, 0-2 35´ Sadat Karim, 0-3 75´ Sadat Karim

Varningar:
82´ David Abaya

Spelplats:
Skillinge IP

Publik:
246

Domare:
Nabil Fakhro, Södra Sandby