Inför Prespa Birlik - Nosaby

Publicerad 13 maj 2015 23:33
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: DILEK BÜR

På torsdag tar Prespa Birlik emot tabelljumbon Nosaby IF hemma på Heleneholms IP. PB kommer till spel efter en 3-1 seger mot Österlen FF samtidigt som Nosaby tog deras första poäng för i år i mötet mot IFK Malmö på hemmaplan i lördags.

– Nosaby är inte så dåliga som tabellen visar. Vi hade det inte lätt mot dem förra året och jag tror att dem kommer vara tuffa att möta i år också. Det gäller för oss att fokusera på oss själva och se till att vi kommer upp i högt passningstempo. Vi ska göra det som vi gjorde mot Österlen i den första halvleken då vi hittade rätt i våra löpningar och passningar, säger Agim Sopi och fortsätter:

– Ibland kan det kanske vara svårt att tända till mot ”sämre” motstånd på pappret men vill vi vara med och slåss i toppen så måste vi prestera i dem matcherna också. Det såg vi inte minst i DM-matchen mot Nike förra veckan där vi hade problem i början av matchen.

Hur är stämningen i laget efter den fina inledningen i serien?
– Jag vet att spelarna pratar mycket med varandra och även vi ledarna försöker ha en ständig dialog med alla spelare. Det är mycket viktigt att vi fortsätter med vår ödmjuka attityd och lägger ner hårt arbete på varje träningspass och match. Alla spelare vet att vi inte får något gratis, ALLA lag vill vinna över Prespa och det är något vi får vänja oss vid. Men jag och spelarna är nöjda med vår inledning och vi hoppas även att publiken och våra fans är det och att dem kommer till Heleneholms IP imorgon för att stötta laget till ännu en seger.

I denna match får Prespa Birlik klara sig utan vänsterbacken David Abaya som är avstängd efter tre gula kort. I övrigt så är hela truppen tillgänglig.

Truppen:
Robin Armandt, Davorin Baric
Martin Holm, Adnan Gerzic, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson
Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Thierry Zahui, Edafe Egbedi, Noha Manna, Sadat Karim

KSF Prespa Birlik - Nosaby IF
Div 2 Södra Götaland omgång 6
på Heleneholms IP
Torsdagen den 14/5
Avspark: 14:00
Domare: Bobby Sjögren, Helsingborg