Fjärde raka segern

Publicerad 15 maj 2015 08:09
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: DILEK BÜR

Det blev en odiskutabel seger mot jumbon Nosaby under kristihimmelsfärdsdagen. Prespa Birlik körde fullständigt över sina motståndare och det var ett under att siffrorna bara stannade vid 3-0.

Dagens man, mittfältaren Bovar Karim var inblandad i det mesta i denna match. Redan i den åttonde minuten testade han bortamålvaktens reflexer. En stenhård frispark mot krysset som målvakten lyckades tippa ut till hörna. Åtta minuter senare skulle dem mötas igen, denna gång lyckades han överlista honom och satte bollen iskallt i mål. Armandt som knappt hade något att göra i denna match fick ett farligt skott emot sig under hela matchen och det säger väl allt om motståndarnas prestation i matchen.

PB fortsatte att trumma på och det var inte ofta gästerna fick springa på hemmalagets planhalva. Prespa tryckte på ordentligt och precis innan domaren blåste för halvtid kunde Edafe Egbedi trycka in sitt andra mål för säsongen. Målet kom till efter en frispark av Bovar Karims känsliga fot, målvakten släppte retur och Egbedi kunde enkelt nicka bollen i mål, och PB kunde gå till pausvila med en 2-0 ledning.

– Vi pratade mycket om att inte underskatta motståndet och dem gjorde det faktiskt inte lätt för oss. Dem backade hem djupt och parkerade bussen framför straffområdet, men vi är inne i en grym form just nu och vi maler på ordentligt med vårt kortpassningsspel, myste Bovar Karim efter matchen.

Andra halvlek hann knappt börja innan PB kunde öka på till 3-0. Borta försvaret misslyckades med en offsidefälla och Kristian Legiec stod plötsligt ensam med målvakten och kunde nicka in sitt första mål för Prespa Birlik. Efter det målet gick luften ur gästerna och PB kunde och borde ha vunnit med större siffror då man vaskade fram ett flertal chanser utan resultat.

– Vi kanske tappar fokus lite efter 3-0 målet men jag tycker ändå att vi gör jobbet idag. Det är inte lätt att möta motståndare som stänger ytorna och vi får ändå vara nöjda med att ha vunnit fyra raka nu. Vi får gå hem och fira lite sen är det nya tag igen, vi har en svår bortamatch mot IFK Hässleholm på söndag och i den får vi klara oss utan Zahui som idag fick sitt tredje gula, sade tränaren Agim Sopi.

Efter sex omgångar så är Prespa nu ensamma serieledare, tätt skuggade av FCR och Karlskrona. Närmast för PB väntar nykomlingarna IFK Hässleholm på söndag uppe i Hässleholm. Avspark 15:00.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Nosaby IF 3-0 (2-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
6. Bovar Karim (ut 61´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli (ut 76´)
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz
21. Thierry Zahui (ut 69´)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 69´)
7. Baris Hümmet (in 61´)
22. Oscar Vilas Nilsson (in 76´)
23. Davorin Baric (MV)
25. Noha Manna


Mål:
1-0 16´ Bovar Karim, 2-0 45+1´ Edafe Egbedi, 3-0 47´ Kristian Legiec

Varningar:
12´ Kristian Legiec, 67´ Thierry Zahui

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
278

Domare:
Bobby Sjögren, Helsingborg