Inför IFK Hässleholm - Prespa Birlik

Publicerad 16 maj 2015 16:41
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: instagram@wayout_inthe_water

Det tajta matchandet senaste tiden avslutas med bortamatch när Prespa Birlik imorgon tar sig an nykomlingen IFK Hässleholm på Österås IP. Det är fjärde matchen på elva dagar och inför matchen så vill tränaren Agim Sopi lägga fokus på just fokusen:

– Det är som jag påpekat tidigare mycket viktigt att vi är koncentrerade från start och inte underskattar sådana här lag. Det är av stor vikt att vi fortsätter med vårt rörliga spel för att få hål på deras defensiv, säger han.

Vad vet ni om morgondagens motståndare IFK Hässleholm?
– Vi har gått igenom deras svagheter och styrkor med spelarna. Och vi har en rätt så klar bild av hur dem vill spela. Det kommer bli en svår uppgift på bortaplan men vi är inne i en fin rytm och även om vi haft många matcher senaste dagarna så ser spelarna oerhört fräscha ut.

Imorgon är mittfältsmotorn Thierry Zahui avstängd efter tre gula, tror du det kan påverka spelet?
– Thierry har varit en av våra viktigaste spelare men vi har fullvärdiga ersättare som kan gå in och göra jobbet. Vi har en bred trupp så det skall vi klara utan problem. Det såg vi inte minst senast när David Abaya var avstängd. Hogr Aziz som fick spela på vänsterbacksplatsen gick in och gjorde det riktigt bra, så nej jag tror inte att det kommer påverka vårt spel jättemycket.

PB har gjort många mål i år, hela sexton stycken på sex spelade matcher. Vad tror du det beror på?
– Vi har många offensiva spelare som har kapacitet för att göra mål. Vi sätter enormt tryck på våra motståndare vilket gör att vi skapar en hel del målchanser under matcherna. Men vi kan bättre och vi har några spelare som fortfarande inte är i hundra procentig form så det kommer bli bättre med tiden.

Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson

Bovar Karim, Baris Hümmet(K), Firat Sahan, Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Noha Manna, Sadat Karim

IFK Hässleholm - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 7
på Österås IP
Söndagen den 17/5
Avspark: 15:00
Domare: Niklas Olsson, Ystad