Femte raka segern

Publicerad 17 maj 2015 17:39
Uppdaterad 17 maj 2015 22:57
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik lånade ut serieledningen i en dag till Karlskrona innan man idag åter igen tog tillbaka den. Efter att ha besegrat IFK Hässleholm i dagens bortamatch med 3-2 så leder man serien med nitton inspelade poäng.

– Idag vinner vi välförtjänt utan att glänsa, en styrka i sig. Vi släpper in två väldigt billiga mål och sådant får absolut inte hända mot bättre motståndare, säger Agim Sopi.

Prespa Birlik tog ledningen tidigt i matchen när Kristian Legiec satte 0-1 i matchens 14:e minut. Det blåste jättemycket på Österås IP vilket störde spelet en hel den men det hindrade inte lagets bäste målskytt Sadat Karim att trycka dit sitt sjätte mål för säsongen när han i den 34:e minuten placerade in 0-2.

Hemmalaget replikerade omgående när man en minut senare kunde reducera till 1-2. Det målet gav Hässleholm energi och man kom ut till andra halvlek som ett nytt lag. Dock tillät inte Prespaspelarna dem att komma nära straffområdet och tio minuter in i den andra så kunde mittfältaren Bovar Karim göra sitt femte mål för säsongen. En frispark som touchade lagkaptenen Baris Hümmet och ställde hemmamålvakten som var på väg åt andra hållet.

Hemmalaget flyttade upp mycket folk på slutet och sex minuter före slut så kunde dem göra 2-3 på en hörna efter miss i markeringen av PB.

– Vi gör jobbet och tar tre viktiga poäng. Det var inget dåligt lag och dem kämpade väl men vi är svårslagna. Dock så vill jag påpeka att våra killar gör sitt bästa även om spelet inte stämde till 100 procent idag och vi kan inte klaga allt för mycket när vi leder serien, avslutar Agim Sopi.

Matchfakta:
IFK Hässleholm - KSF Prespa Birlik 2-3 (1-2)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim
7. Baris Hümmet (K) (ut 83´)
8. Firat Sahan
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 83´)
19. Hogr Aziz
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
25. Noha Manna


Mål:
0-1 14´ Kristian Legiec, 0-2 34´ Sadat Karim, 1-3 55´ Bovar Karim

Varningar:
83´ Bovar Karim

Spelplats:
Österås IP

Publik:
263

Domare:
Niklas Olsson, Ystad