PB tog sin sjätte raka seger

Publicerad 24 maj 2015 09:45
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik är i dunderform. 2–0 (1–0) hemma på Heleneholms IP var inget annat än 90 oerhört imponerade minuter.
Vi toppar tabellen med fem poäng till närmaste lag nu.

En ny oerhört imponerande insats denna lördagseftermiddag. Sjunde trepoängaren i serien av åtta möjliga. Det var även stor klasskillnad mellan de två lagen, finns tyvärr ingen statistik men bortalaget slog nog fler långbollar i denna match än vad Prespa Birlik kommer att slå hela säsongen. Dem kommer säkert plocka en del poäng med deras spelidé men det funkade inte mot Prespa Birlik denna gång.

Första halvlek var en ren njutning för majoriteten av de drygt 300 åskådarna på HIP.
Gröna spelare som inte visade några som helst symptom på att vara slitna efter det tajta matchandet senaste tiden.

Bergaspelarna fick jaga mycket boll, framförallt i första halvlek där PB skapade några målchanser utan att kunna sätta den i mål. Många trodde att halvleken skulle sluta 0-0 men målskytten Sadat Karim ville något annat, på övertid placerade han in sitt sjunde seriemål för säsongen och det målet var mycket viktigt psykologiskt.

– Dem var tuffa att möta men jag tycker vi gör det bra och vi lyckas hålla uppe tempot rätt så hyfsat under matchens gång, sade en nöjd Sadat Karim.

Ja var det något gästerna försökte få ner så var det just tempot. Allt för att förstöra Prespa Birliks fina passningstempo. Gästerna stack upp några gånger i den andra halvleken och i den 62:a minuten fick dem en väldigt billig straff då en av deras spelare föll som en fjäder. Men den straffen räddades utav Robin Armandt och cirka tio minuter senare kunde Bovar Karim trycka dit 2-0 och punktera matchen.

– Vi gör det riktigt bra under stora delar av matchen. Finns vissa perioder där vi går ner i deras tempo men i det stora hela är vi nöjda med vårt agerande. Vår målvakt Robin ger oss en väldig trygghet och i dag var han riktigt bra. Men det gäller alla andra också. Det är fantastiskt att jobba med de här spelarna, de blir bara bättre och bättre för varje match, myste tränare Agim Sopi.

Nu gäller det att ladda om batterierna till nästa match som spelas söndag 31 maj borta mot duktiga BW 90 på Bjärsjölagårds IP.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - IFK Berga 2-0 (1-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 85´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 80´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 85´)
7. Baris Hümmet (in 80´)
19. Hogr Aziz
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Nicolas Polakof (MV)


Mål:
1-0 45´ Sadat Karim, 2-0 75´ Bovar Karim

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
294

Domare:
Nehat Maxhuni, Lyckeby