Inför BW 90 - Prespa Birlik

Publicerad 30 maj 2015 09:02
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: instagram@wayout_inthe_water

Imorgon reser Prespa Birlik till Bjärsjölagård för att ta sig an tabellsexan BW 90. Samtidigt startar en väldigt intensiv period med många matcher inom en fyraveckorsperiod, hela åtta matcher skall avverkas innan laget går på välförtjänt semester. Tränare Agim Sopi vet vad han vill ha ut av sina mannar.

– Det är en väldigt viktig period vi går in i. Vi måste fortsätta hålla fokus uppe och även om vi skapat oss ett litet försprång där uppe så är det fortfarande mycket hårt jobb som återstår. Som sagt så är det ett intensivt schema innan sommarledigheten, vi har två viktiga derbyn under nästa vecka men just nu är det full koncentration på matchen mot BW 90 som gäller, säger Agim Sopi.

Vad vet ni om årets upplaga av BW 90?
– Vi vet att dem tappat en del rutinerade spelare, två av dem är ju hos oss, Bovar Karim och Kristian Legiec. Dem har fyllt på med många unga spelare och det är inget lätt lag att möta när dem spelar på sin maximala nivå. Dem gjorde det svårt både för Karlskrona och Rosengård så dem kommer säkert även att ge oss en tuff match men vi är förberedda och vi har nog rätt så bra koll på dem.

Vi är det enda laget som fortfarande har en nolla i förlustkolumnen. Är det svårare att hålla den nollan ju längre in i serien vi kommer?
– Så kan det säkert vara, alla lag vill ju slå serieledarna och dem höjer sig alltid ett par snäpp när Prespa Birlik står som motståndare. Men vi är inte mätta än, killarna visar en enorm hunger att vinna och kämpar om varje millimeter både på träning och match.

Vilken typ av match kan vi förvänta oss imorgon?
– Det brukar bli roliga matcher när Prespa Birlik och BW 90 möts. En öppen och sevärd match tror jag att det kommer bli och jag hoppas våra fans fortsätter att ge oss det stöd vi hittills fått, dem är fantastiska, avslutar Agim Sopi.


Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Oscar Vilas Nilsson

Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan, Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Thierry Zahui, Sadat Karim, Renad El Jerbi

BW 90 IF - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 9
på Bjärsjölagårds IP
Söndagen den 31/5
Avspark: 17:00
Domare: Jimmie Andersson, Kristianstad