BW 90 - Prespa Birlik 0-2

Publicerad 1 juni 2015 11:55
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birliks fina segersvit håller i sig och igår slog man tillbaka mittenlaget BW 90 med 2-0 på Bjärsjölagårds IP. Firma Karim & Karim fortsätter att leverera och tillsammans har man nu gjort femton utav lagets tjugotre gjorda mål.
Prespa Birlik hade sedvanligt mycket boll men man lyckades inte få in bollen bakom hemmamålvakten i den första halvleken som slutade 0-0. Bästa chansen hade Kristian Legiec som försökte med ett långskott men som målvakten lyckades tippa ut till hörna.

– BW 90 backade hem och parkerade bussen framför straffområdet med tio man. Vi blev stressade och hittade inte insticken vi snackade om innan matchen. Det var en dag då allt inte stämde. Ändå vann vi. Vi är starka, förklarade Agim Sopi efter matchen.

Hemmalaget orkade dock inte stå emot längre när mittbacken Papa Yaw Yeboah i 50:e minuten kramade om Sadat Karim rejält i straffområdet och domaren kunde inget annat göra än att peka på straffpunkten. Straffspecialisten Bovar Karim stegade fram och placerade säkert in sin fjärde straff för i år.

– Jag skjuter alltid mina straffar i samma hörn, meddelade Bovar. Att målvakterna vet om detta spelar ingen roll. Det gäller bara att skjuta tillräckligt hårt.

Måljublet hann knappt lägga sig innan anfallaren Sadat Karim fem minuter senare utökade ledningen till 2-0 med ett vackert halvvolleyskott rakt upp i målvaktens högra kryss. Fler mål blev det inte i matchen och även om hemmalaget kämpade väl så hade PB full kontroll på händelserna. Prespa Birlik kunde och borde kanske gjort något mål till, men tre nya pinnar och serieledning med sju poäng till närmaste lag är inte fy skam.

Närmast väntar två tuffa Malmöderbyn, på onsdag hemma mot Kvarnby och under lördagen väntar FC Rosengård på bortaplan.


Matchfakta:
BW 90 IF - KSF Prespa Birlik 0-2 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 83´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui (ut 74´)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad
7. Baris Hümmet (in 74´)
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El jerbi (in 83´)


Mål:
0-1 50´ str Bovar Karim, 0-2 55´ Sadat Karim

Varningar:
4´ Thierry Zahui, 82´ Baris Hümmet

Spelplats:
Bjärsjölagårds IP

Publik:
150

Domare:
Jakob Magnetorp, Lund