Storseger i derbyt mot Kvarnby

Publicerad 3 juni 2015 23:30
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik fortsätter att imponera och igår (läs torsdag) så fick det unga Kvarnby IK känna på PB:s tunga artilleri. Matchen slutade 5-1 till Prespa Birlik och tränare Agim Sopi sa så här efter matchen:

– Vi blir lite passiva efter att ha gjort två tidiga mål i matchen. Men vi hade ett bra snack i paus och jag tycker att killarna höjde sig en hel del i andra.

Dem grönklädda fick en rivstart i matchen och redan i den 8:e minuten satte mittbacken Adnan Gerzic 1-0 med en fin volley efter en hörna. Tre minuter senare ekade mållåten igen på Heleneholms IP. Denna gång var det mittfältaren Kristian Legiec som målade för ”di gröne”. Gästerna hade inte något speciellt i chansväg och satsade mest på kontringar och långa bollar men man vägde lite för lätt. Hemmaförsvaret hade inte några större problem med att avfärda deras anfallsförsök. Ändå kunde Kvarnby reducera till 2-1 genom en straffspark inslagen av Robin Svensson.

Men PB replikerade ganska omgående när Edafe Egbedi blev omkullvräkt i motståndarnas straffområde i den 29:e minuten. Den straffen satte straffexperten Bovar Karim givetvis bombsäkert i mål.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att dominera och man kunde kontrollera händelserna utan förta sig. En knapp kvart in i andra halvlek ökade Thierry Zahui på till 4–1. Skyttekungen Sadat Karim fick avsluta målskyttet när han i 89:e minuten satte 5-1 och stängde matchen med sitt nionde mål för säsongen.

– Det var skönt med tre poäng och nu lägger vi denna match bakom oss för att fokusera på den tuffa bortamatchen mot FC Rosengård på lördag. Det kommer bli en svår match för oss, vi vet att Rosengård har ett riktigt bra lag även om spelet varit lite sisådär senaste tiden. Men vi ska göra vårt bästa och ge dem en ordentlig fajt, avslutar Agim Sopi.

Nästa match spelas alltså nu på lördag då man möter seriefavoriten FC Rosengård på Rosengård IP, avspark 14:00.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik – Kvarnby IK  5-1 (3-1)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic (ut 74´)
4. David Abaya
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 68´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli (ut 79´)
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 74´)
7. Baris Hümmet (in 68´)
19. Hogr Aziz
22. Oscar Vilas Nilsson (in 79´)
23. Davorin Baric (MV)
25. Noha Manna


Mål:
1-0 8´ Adnan Gerzic, 2-0 11´ Kristian Legiec, 3-1 29´ str Bovar Karim, 4-1 57´ Thierry Zahui, 5-1 89´ Sadat Karim

Varningar:
14´ Adnan Gerzic, 63´ Bovar Karim

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
196

Domare:
Håkan Söderman, Jönköping