Inför FC Rosengård - Prespa Birlik

Publicerad 5 juni 2015 08:33
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: instagram@wayout_inthe_water 

Det är snabba svängar som gäller i Div 2 södra just nu och redan imorgon står det en ny match på schemat. Och det är inte vilken match som helst, det är nämligen dags för årets hetaste Malmöderby. Prespa Birlik ställs emot seriefavoriten FC Rosengård på Rosengårds IP. En som spelar sitt allra första Malmöderby är skytteligaledaren Sadat Karim.

Sadat, hur går dina tankar inför morgondagens derby?
– Vi laddar som vanligt när det är match, men visst känns det lite speciellt. Det är ju årets största match här i Malmö efter MFF-HIF derbyt och jag känner flera som spelar i FCR men när det är match så är det full fokus på matchen och då gör man allt för sitt lag.

Hur ser du på Rosengård?
Det är ett väldigt konkurrenskraftigt lag. Jag sa redan innan att Rosengård kommer vara en stark utmanare till oss och även om dem fått en trög start så tror jag fortfarande att de kommer vara det. Dem har många kvalitativa spelare som mittbacken Emmanuel Okine och mittfältarna Alvedin Nezirovac, Omid Nazari bara för att nämna några.

Är det mycket som står på spel inför matchen imorgon?
Det är inte vilken match som helst. Det är match mot våra direkta rivaler som vi alltid har konkurrerat emot. Så visst är det en del prestige som står på spel.

Många ser FCR som favoriter imorgon, vad säger du om det?
– Jamen så måste det ju vara, dem har hemmaplan och allt så dem får gälla som favoriter.

Vad är lagets mål denna säsong?
Vårt mål är att ta en match i taget och göra det bra. Vi har fått en bra start men vi måste fortsätta att jobba hårt och där är många matcher kvar.

Till slut, hur tror du matchen slutar imorgon?
– Hehe, jag har ett bra resultat men det håller jag för mig själv. Jag får vara tråkig och säga att vi får veta det imorgon vid 16-tiden.

Prespa Birlik kommer till matchen med åtta raka vinster i bagaget och vi kommer säkert få se ett hårt kämpande FC Rosengård som kommer göra allt för att förstöra PB:s fina svit. Hemmalaget har som sagt fått en trög start i årets serie och dem senaste fem matcherna har man vunnit två, förlorat två och spelat en oavgjort. Men hur som helst så är det ett derby imorgon och då kan allt hända. Det vi med all säkerhet kan förvänta oss är en välspelad match.


Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson

Bovar Karim, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Thierry Zahui, Sadat Karim, Renad El Jerbi


FC Rosengård - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 11
på Rosengårds IP
Lördagen den 6/6
Avspark: 14:00
Domare: Daniel Böcker, Malmö