Prespa Birlik krossade FCR i derbyt

Publicerad 7 juni 2015 14:12
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ANDREAS LINDVALL

Vilda jubelscener utbröt på Rosengårds IP under lördagseftermiddagen efter att Prespa Birlik fullständigt kört över rivalen FC Rosengård med 3-0 i det heta Malmöderbyt. Det var den nionde raka segern och efter elva omgångar så leder PB serien med 12 poäng, dock så har Karlskrona en match mindre spelad.

– Vi är jättenöjda, att slå FC Rosengård med 3-0 på deras hemmaplan är starkt. Innan matchen sa vi att vi skall gå ut och tro på oss själva och jag tycker killarna idag visar varför vi är etta i tabellen, myste tränare Meysam Javan.

Matchen då? Jo den var exakt som ett derby skall vara, strålande solsken, mycket publik och hårda dueller på plan. Det delades ut inte mindre än sju varningar och ett rött kort. Det var en jämn inledning där båda lagen skapade några målchanser utan att kunna sätta dit den och många trodde nog att första halvlek skulle sluta 0-0. Men i matchens 43:e minut så kom det förlösande 1-0 målet av Prespa Birlik. Det var den vindsnabbe ytterforwarden Edafe Egbedi som sprang ifrån hemmalagets vänsterback och fint serverade skyttekungen Sadat Karim som kunde bredsida in bollen i öppet mål.

Det målet var mycket viktigt psykologiskt sett och det dröjde inte många minuter in i den andra halvleken innan Kristian Legiec enkelt kunde lägga bollen i öppet mål och öka på till 2-0. Om första målet var viktigt så knäckte det andra målet hemmaspelarna fullständigt. Prespa Birlik tog över matchen helt och rullade runt bollen inom laget medans Rosengård försökte desperat med längre bollar utan att komma någon vart. 3-0 kom i den 51:e matchminuten på straff efter att Sadat Karim blivit fälld i straffområdet. Bovar Karim stegade fram och placerade fint in sin sjätte straff för säsongen.

På övertid fick PB ännu en straff efter att hemmalaget åkt på en målchansutvisning. Den straffen brände tyvärr Edafe Egbedi och i ärlighetens namn så kunde matchen slutat med ännu större siffror.

Men 3-0 vinst på bortaplan mot ett bra lag som FCR är inte fy skam och i och med denna vinst så har Prespa Birlik nu två raka vinster i seriesammanhang mot FC Rosengård och hela 6-1!! i målskillnad.

– Vi är väldigt, väldigt svårslagna just nu. Vi har många individuellt skickliga spelare men samtidigt är vi ett fruktansvärt starkt kollektiv. Nu får vi njuta i en dag sen är det fokus på nästa match. En match i taget är det som gäller, sade en nöjd Bovar Karim efter matchen.

Sist men inte minst, ett STORT tack till den fina Prespa-publiken som var på plats och skapade en fin atmosfär under matchen. Ni är fantastiska.


Matchfakta:
FC Rosengård - KSF Prespa Birlik 0-3 (0-1)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzi
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 80´)
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 80´)
11. Sadat Karim (ut 77´)
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 80´)
7. Baris Hümmet (in 80´)
19. Hogr Aziz (in 77´)
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
99. Renad El Jerbi


Mål:
0-1 43´ Sadat Karim, 0-2 47´ Kristian Legiec, 0-3 51´ str Bovar Karim

Varningar:
16´ Martin Holm, 18´ David Abaya, 31´ Edafe Egbedi, 34´ Firat Sahan

Spelplats:
Rosengårds IP

Publik:
670

Domare:
Daniel Böcker, Malmö