Prespa Birlik ute ur DM

Publicerad 11 juni 2015 18:49
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

För Prespa Birliks del så tog DM-äventyret stopp under onsdagskvällen då man förlorade med 4-3 e.f. mot IFK Hässleholm. En rätt så underhållande match som slutade 3-3 efter ordinarie tid och till slut alltså fick avgöras under förlängning.

0-1 kom redan i den 9:e matchminuten när 16-årige Renad El Jerbi rann igenom hemmaförsvaret och iskallt tunnlade målvakten efter en fin framspelning av Baris Hümmet. Tio minuter senare kvitterade IFK Hässleholm till 1-1 genom straff efter att Davorin Baric gjort ned en utav deras spelare. Det dröjde knappt två minuter innan Renad El Jerbi åter igen kunde ge PB ledningen i matchen, denna gång med en läcker chip över målvakten och PB kunde gå till halvtidsvila med en 2-1 ledning.

En kvart in i den andra kvitterade Hässleholm till 2-2 men PB replikerade omgående och tog ledningen ännu en gång efter ett nickmål av mittbacken Ahmad Mohamad. Men hemmalaget kämpade sig in i matchen och kunde genom deras 3-3 mål ta matchen till förlängning. Där gjorde man 4-3 och fler mål blev det inte. Värt att notera är att PB ställde upp med en del unga killar och många som inte fått mycket speltid i serien. Killarna gjorde det riktigt bra och det var många som visade framfötterna i denna match.

Vi gratulerar ett tappert kämpande IFK Hässleholm till segern och önskar dem fortsatt lycka till i DM.

Närmast för Prespa Birlik väntar seriespel och på lördag är det sista hemmamatchen innan sommaruppehållet. PB tar emot Asarums IF med avspark 14:00 på Heleneholms IP.


Matchfakta:
IFK Hässleholm - KSF Prespa Birlik 4-3 (1-2) e.f.

Startelvan:
3. Adnan Gerzi
5. Ahmad Mohamad
7. Baris Hümmet (K)
8. Firat Sahan
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
25. Noha Manna
30. Ilir Tahiri
99. Renad El Jerbi

Avbytare:
2. Baskim Sopi
4. David Abaya
11. Sadat Karim
16. Özgir Disli
21. Thierry ZahuiMål:
0-1 9´ Renad El Jerbi, 0-2 23´ Renad El Jerbi, 2-3 62´ Ahmad Mohamad

Varningar:
2´ Ahmad Mohamad, 33´ Baris Hümmet, 49´ Firat Sahan, 76´ Thierry Zahui

Spelplats:
Österås IP

Publik:
75

Domare:
Henrik Reffers, Arkelstorp