Inför Prespa Birlik - Asarums IF

Publicerad 12 juni 2015 17:19
TEXT & FOTO: öZCAN EMIN

Sommaruppehållet närmar sig och snart är halva serien spelad. Imorgon är det dags för ny hemmamatch och det är tabelltian Asarums IF som gästar Heleneholms IP. Efter onsdagens uttåg i DM så har Prespa Birlik bara seriespelet att koncentrera sig på och efter elva spelade omgångar så har man tio poäng ner till närmaste lag som är Hässleholms IF.

Så här säger tränaren Agim Sopi om den fina inledningen:

-Vi vet att vi har en av seriens bästa trupper att jobba med, men att vi skulle bli så samspelta så snabbt som vi blivit hade vi kanske inte räknat med. Men som jag sagt tidigare så har vi många starka karaktärer som ger allt för att vinna och det påverkar mycket.

Vi är många som imponerats utav lagets tålamod och att man vunnit även om man inte spelat på topp. Vad tror du det beror på?
– Man kan inte alltid spela på topp. Det som skiljer ett topplag och lagen längre ner i tabellen är att man skall kunna vinna utan att man spelar på sin toppnivå. Det är den styrkan vi har i år som vi inte hade förra säsongen. Sen tränar vi mycket på att hålla i bollen, det är mycket enklare att springa med boll istället för att jaga den.

Imorgon möter vi Asarum i vad som blir sista hemmamatchen innan sommaruppehållet, vad kan publiken på Heleneholms IP förvänta sig?
– Vi kommer att köra som vi gjort dem senaste elva matcherna och avsluta vårsäsongen här på Heleneholm på ett bra sätt. Vi är svårslagna just nu och vi går givetvis för en ny trepoängare.


Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz

Bovar Karim, Baris Hümmet, Firat Sahan, Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Thierry Zahui, Noha Manna, Sadat Karim, Renad El Jerbi


KSF Prespa Birlik – Asarums IF FK
Div 2 Södra Götaland omgång 12
på Heleneholms IP
Lördagen den12/6
Avspark: 14:00
Domare: Jimmie Andersson, Kristianstad