PB deltar i internationell turnering

Publicerad 15 juni 2015 10:03
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Det pratas inte om Prespa Birlik enbart i Sverige, nu har lagets framfart i div 2 södra gett eko ute i Europa också. Prespa Birlik har blivit inbjudna till att delta i en turnering i Polen. Piast Gliwice firar 70 års-jubileum i år och i samband med firandet arrangerar man en turnering under 26-28 juni.

Förutom Prespa Birlik från Sverige så är det rumänska Viitorul som bjudits in för att delta i turneringen. Båda klubbarna som PB skall möta spelar i sina respektive länders högsta ligor.

– Det är via en kontakt till mig vi fick denna möjlighet och det skall bli jätteskoj. Att lilla Prespa Birlik från Sverige blir inbjudna till att möta så pass stora lag är väl inte något som händer varje dag. Vi kommer i princip att åka ner med hela truppen och killarna ser det som en stor utmaning och det kommer bli en ny erfarenhet för många i laget, berättar tränaren Agim Sopi.

På grund av deltagandet i turneringen så har klubben tvingats flytta seriematchen mot Lindsdals IF som skulle ha spelats 27 juni. Denna match kommer istället att spelas onsdag 5 augusti med avspark 19:00 på Heleneholms IP.