PB kryssade mot Karlskrona

Publicerad 18 juni 2015 18:10
TEXT & FOTO (arkivbild): ÖZCAN EMIN

Prespa Birliks fina segersvit stannade på tio raka vinster. Gårdagens bortamatch mot FK Karlskrona slutade 1-1 efter att hemmalaget kvitterat på slutet.

– Självklart är jag lite besviken över att vi tappade två poäng, men jag kan ändå inte vara missnöjd med killarna som gjorde ett jättebra jobb i en tuff bortamatch mot ett starkt Karlskrona, sa tränare Agim Sopi.

Det var inga perfekta förutsättningar för en bra fotbollsmatch denna kväll i Karlskrona. Vinden piskade ordentligt och regnet öste ner före och under hela matchen.  Annars så var det Prespa Birlik som förde spelet för det mesta och hemmalaget var väldigt kompakta och svårforcerade i sitt försvarsspel. Första halvleken slutade mållöst och det skulle dröja till matchminut 76 innan skyttekungen Sadat Karim kunde ge PB ledningen i matchen med ett välplacerat skott rakt upp i nättaket. Men Karlskrona gav sig inte utan kämpade på och tio minuter senare kunde man kvittera till 1-1 genom Muktar Ahmed.

Ett mål som kanske inte borde ha tillkommit då han i sekvensen före puttade högerbacken Özgur Disli i ryggen, men detta missade konstigt nog domaren.

– Helt klart borde vi ha vunnit även denna gång, men ibland vill det sig inte riktigt och vi kan heller inte räkna med att vinna alla matcherna i den här serien. Så dåliga är inte motståndarna, konstaterade Sopi.

Efter halva serien spelad så har Prespa Birlik inkasserat 11 vinster och två oavgjorda, 35-9 i målskillnad. En fantastisk prestation. Men än återstår en lång väg innan serien är slut och innan sommaruppehållet så skall det spelas ännu en svår bortamatch mot Hässleholms IF. Den matchen spelas tisdag 23 juni, avspark 19:30.Matchfakta:
FK Karlskrona - KSF Prespa Birlik 1-1 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzi
4. David Abaya
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
10. Kristian Legiec (ut 90´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 90´)
7. Baris Hümmet
19. Hogr Aziz
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Davorin Baric (MV)
25. Noha MannaMål:
0-1 76´ Sadat Karim

Varningar:
60´ David Abaya, 66´ Özgur Disli

Spelplats:
Västra Mark IP

Publik:
225

Domare:
Jakob Magnetorp, Lund