Inför Hässleholms IF - Prespa Birlik

Publicerad 22 juni 2015 22:44
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Sista matchen innan sommaruppehållet. Prespa Birlik möter Hässleholms IF på Österås IP.
– Vi har sparat energi för en riktig urladdning innan uppehållet, säger målvakten Robin Armandt.

Prespa Birlik kommer senast från bortamatch mot FK Karlskrona, en match som slutade 1-1 efter att hemmalaget kvitterat i slutet på matchen.
– Många delar var bra och vi hade kontroll på det mesta men det kändes lite surt att dem fick kvittera på slutet, men så här i efterhand känns en poäng på bortaplan mot Karlskrona som godkänt, säger Robin Armandt.

Imorgon väntar Hässleholms IF på bortaplan, ett lag som vi slog med 4-3 i premiären. Tror du det blir en lika målrik match denna gång också?
– Jag tror att det blir tajtare denna gång, den matchen var lite för mycket Hawaii-fotboll och vi släppte in några allt för billiga mål. Men vi måste vara på tå och spela väldigt aggressivt i försvaret. Hässleholm är ett riktigt bra lag som likt oss gillar att spela längs marken och det kommer säkert att bli en sevärd match för publiken.

Du har vaktat buren tolv gånger i årets seriespel och hållit nollan sex gånger. Vi är stabila bakåt och gör många mål framåt, vad tror du det beror på?
– Vi har en bra kommunikation där bak och sen har vi seriens bästa backlinje vilket underlättar en hel del för mig som målvakt. Att vi gör många mål beror på att vi spelar en mycket offensiv fotboll sen har vi ju firma Karim & Karim som producerar match efter match och att vi har dem två i laget är vi väldigt glada för.

Efter matchen mot Hässleholms IF är det slutspelat i serien, men innan laget tar semester så skall det till helgen spelas turnering i Polen.

– Det skall bli jättekul. Att lilla Prespa Birlik från Sverige får möta lag utav den kalibern är stort för oss och vi ser verkligen fram emot att få spela turneringen. Men först och främst fokuserar vi på matchen imorgon och vi skall se till att avsluta på ett bra sätt, avslutar Robin Armandt.

Truppen:

Robin Armandt, Davorin Baric

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson

Baris Hümmet, Bovar Karim, Firat Sahan(K), Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Thierry Zahui, Noha Manna, Sadat Karim


Hässleholms IF - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 14
på Österås IP
Tisdagen den 23/6
Avspark: 19:30
Domare: Christoffer Södergren, Helsingborg