PB tog en poäng i Hässleholm

Publicerad 24 juni 08:15
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: ANDREAS LINDVALL

Prespa Birlik kan gå till sommarvila med elva vinster, tre oavgjorda och som enda obesegrade lag i serien. Efter gårdagens 1-1 match på bortaplan mot Hässleholms IF så är där fortfarande hela tio poäng ner till närmaste lag, vilket just är Hässleholms IF.

I toppmötet i Hässleholm så var det PB som rivstartade matchen med flera riktigt vassa lägen utan att få in bollen i mål. I matchens femte minut var skyttekungen Sadat Karim framme och nickade bollen mot mål, tyvärr tog den på Kristian Legiec som stod på mållinjen.

Istället så var det hemmalaget som i den 11:e matchminuten kunde ta ledningen med 1-0 efter en snabb kontring. Och kontringar var Hässleholms melodi i matchen, Prespa Birlik ägde mycket boll utan att kunna vaska fram några målchanser och man fick gå till paus med ett 1-0 underläge.

– Vi pratade i halvtid om att vi måste spela tajtare och visa mer hjärta och det blev också mycket bättre i andra halvlek. I det stora hela är jag nöjd med insatsen och grabbarna som blev inbytta visade verkligen rätt karaktär, sa Agim Sopi.

Andra halvlek dominerade PB stort och visade att man verkligen ville vända på matchen. Hemmalaget var dock inte helt ofarliga i sina omställningar och hade också några lägen. Bovar Karim hade en farlig frispark som Hässleholms målvakt räddade precis vid krysset. Kvällens poängräddare på Österås IP blev istället inbytte Ahmad Mohamad. I matchens 90:e minut fick PB en frispark på högerkanten som Bovar Karim slog och i den bortre stolpen kom framrusande Mohamad som kunde raka in bollen i mål och jublet var högt bland dem cirka 30 tillresta supportrarna från Malmö. Ett mål som nog kan visa sig vara väldigt viktig i jakten på div 1-platsen.

– Känns underbart att summera första halvan med trettiosex inspelade poäng och fortfarande obesegrade. Jag vill passa på att hylla hela laget till insatsen hittills. Sista tiden har det varit hårt matchande och nu kan vi njuta av lite vila och samtidigt ladda batterierna inför den spännande höst som väntar oss, avslutar Agim Sopi.

Närmast för Prespa Birlik väntar en kort resa till Polen där man skall delta i en jubileumsturnering med lag från Polen, Rumänien och Kosovo.Matchfakta:
Hässleholms IF - KSF Prespa Birlik 1-1 (1-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim
8. Firat Sahan (K)
9. Thierry Zahui (ut 75')
10. Kristian Legiec (ut 46´)
11. Sadat Karim
14. Özgur Disli (ut 73')
18. Edafe Egbedi


Avbytare:
7. Baris Hümmet (in 46')
12. Oscar Vilas Nilsson
17. Noha Manna
19. Hogr Aziz (in 73')
21. Ahmad Mohamad (in 75´)
23. Davorin Baric (MV)Mål:
1-1 90´ Ahmad Mohamad

Varningar:
34´ Firat Sahan, 73´ Thierry Zahui, 79' Hogr Aziz, 81' Edafe Egbedi

Spelplats:
Österås IP

Publik:
275

Domare:
Christoffer Södergren, Helsingborg