Yakubu Akilu klar för Prespa Birlik

Publicerad 28 juni 2015 17:03
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

För några veckor sedan så presenterade klubben anfallaren Kojo Annor som sitt senaste nyförvärv och idag kan Prespa Birlik addera ännu ett nyförvärv. Det är den 26-årige nigerianen Yakubu Abubakar Akilu som kritat på ett kontrakt som sträcker sig fram till slutet av 2016.

– Yakubu är en solid och passningssäker defensiv mittfältare som kommer tillföra vårt spel ytterligare en dimension. Han har varit hos oss några veckor och provtränat och vi är väldigt nöjda med det vi fått se. Med denna värvning bygger vi även inför framtiden för att få ett mer konkurrenskraftigt lag, berättar sportchef Meysam Javan

Yakubu kom till danska FC Midtjylland 2005 och har sedan dess spelat för ett flertal olika klubbar i Danmark, närmast kommer han från FC Fredericia.

– Jag ser Prespa Birlik som en stor sportslig utmaning. Föreningen har informerat mig om sina visioner och framtidsplaner vilka jag hoppas få vara med att uppleva, säger den nigerianske mittfältaren och fortsätter.

– Vi har ett bra läge att ta oss upp till div 1 och jag skall göra mitt yttersta för att hjälpa klubben ta det steget. Men än återstår det mycket hårt arbete och vi måste vara ödmjuka och fortsätta jobba hårt.

Yakubu Akilu kommer att spela i tröja nummer nio och vi hälsar honom hjärtligt välkommen till KSF Prespa Birlik.


Fakta Yakubu Abubakar Akilu
Längd: 174
Vikt: 71
Moderklubb: Samba Boys FC
Tidigare klubbar: FC Ebedei, FC Midtjylland, Kolding FC, FC Fredericia