PB turneringsvinnare i Polen

Publicerad 1 juli 2015 21:33
TEXT: ÖZCAN EMIN

Under helgen som gick var Prespa Birlik nere i Polen, inbjudna av klubben Piast Gliwice för att delta i deras 70-års jubileumsturnering. Förutom Gliwice och Prespa Birlik så var även rumänska FC Vittorul med Hagi som tränare och FC Trepca från Kosovo inbjuda. Lag som spelar i sina respektive länders högsta ligor.

– Hagi var rasande på sina spelare efter förlusten mot oss i första matchen. Dem kunde inte riktigt förstå hur ett div 4-lag från Sverige hade vunnit över dem, berättar PB:s lagkapten Baris Hümmet och fortsätter.

– Vi gjorde en riktig kämpainsats hela laget. Jag är stolt över att vi nu kan tillföra denna tunga pjäs till klubbens pokal samling, säger Hümmet och håller upp den cirka 3 kilo tunga pokalen som PB fick för att man vunnit hela turneringen.

Det började med en 2-1 vinst i semifinalen mot FC Viitorul efter två snabba mål i den första halvleken. 1-0 kom efter en mycket vacker frispark, signerad Bovar Karim. Karim var även inblandad i det andra målet. En hårt slagen frispark från högerkanten hittade Legiecs panna och 2-0 stod sig sedan halvleken ut. I de andra reducerade rumänerna men närmare än 2-1 kom man inte.

I finalen väntade FC Trepca från Kosova. En jämn historia som Prespa Birlik till slut gick segrande ur efter att mittfältaren Zahui avgjort med ett hårt skott från cirka 25-30 meter några minuter från slutet.

– Vi har gjort en fantastisk vårsäsong och att vi fick kröna den med denna turneringsseger är vi oerhört glada över, det visar bara vilken kvalitet vi har i detta lag. Nu får vi lite välbehövlig vila för att ladda batterierna inför en mycket spännande höst, avslutar Hümmet.

Närmast väntar serieuppehåll fram till den 1:a augusti då det drar igång igen med ett Malmöderby mot IFK Malmö på bortaplan.