MFF testar flera Prespaspelare

Publicerad 2 juli 2015 16:15
TEXT: ÖZCAN EMIN

Prespa Birliks fina framgångar under våren har gjort att Malmö FF fått upp ögonen för flera spelare i laget. MFF har kontaktat Prespa Birlik och bett om lov att få testa tre spelare i U21-matchen mot Falkenbergs FF. Det är vänsterbacken David Abaya, yttermittfältaren Edafe Egbedi och skytteligaledaren Sadat Karim som kommer få chansen att visa upp sig.

– Fantastiskt roligt för hela klubben, framför allt för killarna som verkligen brinner för fotbollen. Sen är det ju ett fint kvitto på att vi gör ett bra jobb i Prespa Birlik. Det är första gången i klubbens historia där ett lag från Allsvenskan är intresserade av våra spelare, säger sportchef Meysam Javan.

Matchen spelas nästa onsdag uppe i Falkenberg och MFF:s assisterande tränare Olof Persson som har hand om U21-laget är imponerad över Prespa Birliks framfart i div 2.

– Givetvis är det extra roligt när det går bra för lokala lag och Prespa Birlik har gjort det riktigt bra i år. Sadat Karim är en riktig måltjuv och David Abaya är en typ av modern ytterback som idag är svåra att hitta. Egbedi har jag lite koll på sedan min tid i Århus och det skall bli intressant att se hur dem beter sig i denna miljö där ett flertal A-lagsspelare kommer att spela, säger han.