6-0 vinst i genrepet

Publicerad 26 juli 2015 10:28
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik krossade under lördagseftermiddagen div 3-laget Husie IF med 6-0 på Heleneholms IP. Träningsmatchen var inbokad som en förberedelse inför stundande uppstarten av seriespelet nästa helg och PB visade en härlig lagmoral, sex olika målskyttar och man kostade till och med på sig att missa en straff på slutet. En straff som slogs av målvakten Armandt.

– Vi startar höstsäsongen med ett tufft derby direkt och idag ville vi se lite grann vart vi låg efter ledigheten vi haft. Vi fick många positiva svar och det var många pigga ben på plan. Ibland är det lätt att man tappar i tempo när de blir så stora siffror men jag  tycker att killarna höll tempot väl uppe idag, sade en nöjd Agim Sopi efter matchen.

Startelvan mot Husie var snarlik den som startat i princip alla matcher i årets seriespel förutom det nykomponerade mittfältsparet med Baris Hümmet och nyförvärvet Yakubu Akilu.

– Zahui och Sahan är båda avstängda i derbyt mot IFK och därför ville vi testa detta och jag tycker att dem skötte det med bravur båda två, säger Sopi och fortsätter.

– Även dem som kom in i andra halvleken visade att dem vill vara med och slåss om en startplats. Vi har en otroligt stark bänk och konkurrensen i truppen är stenhård.

Närmast väntar en vecka med förberedelser inför det tuffa Malmöderbyt mot IFK Malmö. Den matchen kommer att spelas på Malmö Stadion som fått en ”nyrenovering” av gräsmattan.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Husie IF 6-0 (4-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi


Avbytare:
5. Ahmad Mohamad
8. Firat Sahan
17. Kojo Annor
19. Hogr Aziz
21. Thierry Zahui
22. Oscar Vilas Nilsson
25. Noha MannaMål:
1-0 10´ Sadat Karim, 2-0 19´ Edafe Egbedi, 3-0 26´ Bovar Karim, 4-0 35´ Yakubu Akilu, 5-0 70´ Oscar Vilas Nilsson, 6-0 80´ Baris Hümmet

Varningar:
-

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
56

Domare:
Alexander Berqvist, Trelleborg