Robin Armandt: "ser fram emot en spännande höst"

Publicerad 27 juli 2015 07:55
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Till helgen så är det återuppstart i seriespelet för Prespa Birlik efter några veckors uppehåll. En av många som ser fram emot den spännande höst som väntar klubben är den 28-årige målvakten Robin Armandt.

– Vi är mycket taggade och vill verkligen komma igång efter ledigheten vi haft. Det är ju för matchernas skull man lägger ner så många timmar på träningar, säger Armandt och fortsätter.

-Vi har försatt oss i en bra sits inför avslutningen i höst men där finns fortfarande många poäng att spela om och det är långt ifrån avgjort. Vi skall fortsätta att jobba hårt och ge allt vi har för att vinna så många matcher som möjligt. Sen får vi se vad det slutar med.

Detta är din andra sejour i PB, tycker du det är någon skillnad jämfört med senast du var här?
– Första gången jag var här var det året vi tog steget upp till div 2 och det var fantastiskt roligt att få vara med om något sådant, verkligen ett minne för livet. Men jag tycker att klubben mognat mycket sen den tiden och allting är på en annan nivå nu. Vi spelar i div 2 men allt runt omkring är på div 1- nivå.

Efter fjorton matcher så är vi serieledare med nio poäng ner till tvåan, fast med en match mindre spelad. Är detta något ni i laget hade kunnat drömma om innan seriestarten?
– Vi har hela tiden trott på att slåss om topplatserna men ärligt talat så har det nog gått lite över förväntan. Med tanke på att vi i princip är ett helt nykomponerat lag så har det gått oerhört fort för alla att acklimatisera sig till det spel som tränarna vill att vi skall spela. Jag tror det beror på att alla verkligen vill vinna och vi har många spelare i laget som håller betydligt högre klass än div 2-nivå.

Laget har än så länge bara släppt in tio mål och Robin har på tretton spelade matcher hållit nollan sex gånger. Ett facit som han tycker är godkänt.

– Ja det tycker jag. Visst hade vi kunnat undvika vissa mål som vi släppt till alldeles för lätt, t.ex. i första hemmamatchen mot Hässleholms IF där vi bjöd på tre mål. Men det viktigaste är trots allt att vi har noll förluster och den nollan skall vi se till att hålla intakt.

På lördag är det dags för seriespel och det drar igång med ett stekhett Malmöderby mot IFK Malmö. En match som Robin Armandt tänder till lite extra på.

– Det gör man alltid när det är match men när det är Malmöderby så är man alltid lite extra laddad. Det är många som känner varandra och det är många heta känslor på plan, ingen vill förlora en sådan typ av match och det skall bli härligt att få vandra ut på Malmö Stadion på lördag, avslutar Armandt.

IFK Malmö - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 15
på Malmö Stadion
Lördagen den 1/8
Avspark: 14:00