Inför derbyt mot IFK Malmö

Publicerad 31 juli 2015 17:45
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Imorgon är det äntligen dags. Seriespelet drar igång igen och det är inte med vilken match som helst den gör det. Malmöderby mot klassiska IFK Malmö, på anrika Malmö Stadion. Vilken het match vi har framför oss och förhoppningsvis tre nya poäng för PB.

Det är samtidigt en intensiv period som startar för PB. I augusti månad skall sex matcher avverkas och fortsätter man i det vinnande spåret så kan det nog bli en avgörande månad.

– Vi tänker inte så långt fram, vi tar fortfarande en match i taget och just nu är det full fokus på derbyt imorgon mot IFK Malmö, säger tränare Agim Sopi.

IFK har redan spelat en match och det gjorde man mot Lindsdals IF på bortaplan förra lördagen. En match som slutade 3-3 efter att Lindsdal kvitterat på den sista sparken i 93:e minuten. Att ta poäng uppe i Kalmar på ”asfaltskonstgräset” (seriens sämsta underlag) är ingen lätt uppgift och ”di gule” kommer säkert vara väldigt sugna på revansch mot PB efter 4-1 förlusten på Heleneholms IP i våras.

– Det är inget dåligt lag och dem försvarar sig som ett kollektiv och ställer om snabbt, men vi känner till dem väl. För vår del gäller det att spela vårt spel och utnyttja vår spelskicklighet så som vi gjort hittills, berättar Sopi.

För Prespa Birliks del så kommer man till denna match med 11 vinster och 3 oavgjorda, fortfarande det enda laget som inte förlorat i div 2 södra. Man har tränat i två veckor efter ledigheten och förra helgen besegrade man Husie med 6-0 i en träningsmatch. Förutom avstängda Firat Sahan och Thierry Zahui så är hela truppen tillgänglig och Agim Sopi är nöjd med det hans adepter visat på träningarna.

– Vi har ett härligt go i laget och det har varit två intensiva veckor med bra fart på träningarna. Vi är väl förberedda inför hösten och vi ska se till att få ut det bästa av alla spelare i truppen, avslutar Sopi.

 

Truppen:

Robin Armandt, Nicolas Polakof

Martin Holm, Adnan Gerzic, David Abaya, Ahmad Mohamad, Özgur Disli, Hogr Aziz, Oscar Vilas Nilsson

Baris Hümmet (K), Yakubu Akilu, Kristian Legiec, Edafe Egbedi, Noha Manna, Bovar Karim, Sadat Karim, Kojo Annor


IFK Malmö - KSF Prespa Birlik
Div 2 Södra Götaland omgång 16
på Malmö Stadion
Lördagen den 1/8
Avspark: 14:00
Domare: Christoffer Södergren, Helsingborg