Storseger för PB i derbyt

Publicerad 2 augusti 2015 13:57
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Efter två raka oavgjorda så är Prespa Birlik tillbaka i vinnarspåret igen. Gårdagens Malmöderby slutade med en rejäl 5-0 kross mot ”di gule”. Dem tre senaste mötena mellan lagen har slutat med tre segrar för PB och en målskillnad på 18-1!!. IFK Malmö har varit en storklubb för många år sedan men nu får PB räknas som storebror.

Matchen då? Jo, det var hemmalaget som startade bäst dem första tio minuterna och man skapade även några halvchanser. Efter det justerade tränaren Agim Sopi innermittfältets positioner en aning och PB tog över matchen helt. I den 14:e minuten kapades Egbedi i hemmalagets straffområde och straffkungen Bovar Karim satte 0-1.

Egbedi firade stora triumfer på sin högerkant och i den 42:a minuten var det dags igen. Hemmalagets vänsterback hade enorma problem med Egbedis speed och PB tilldömdes ännu en straff. Bovar Karim stegade fram och bombade in sitt och lagets andra mål för dagen. Men dagens glansnummer kom i första halvlekens sista minut. Från 25 meter tryckte Bovar Karim, dagens hattrick-man, en frispark rätt upp i målvaktens högra kryss. Liknande frisparken han satte mot FC Viitorul i Polen. Vi kommer att lägga upp målet på vår FB-sida i dagarna som kommer.

Knappt tio minuter in i andra så var det dags igen, Bovar Karim blev nedgjord och domaren blåste för matchens tredje straffspark. Denna gång fick Sadat Karim förtroendet och han tackade genom att sätta dit PB:s fjärde mål. Fem minuter senare kunde vänsterbacken David Abaya säkert placera in sista målet för dagen och segersiffran kunde skrivas till hela 5-0. Siffror som var i underkant, man hade flera lägen och borde nog satt dit tre-fyra bollar till. Men ibland blir det så när man leder stort och många vill göra mål.

– Det var solklara straffar och vi vet hur säker Bovar är i det läget, sa tränare Agim Sopi efter matchen.

I Prespa saknades ordinarie innermittfältsparet Firat Sahan och Thierry Zahui. Ersatte gjorde lagkaptenen Baris Hümmet och nye Yakubu Akilu. Även det andra nyförvärvet Kojo Annor fick debutera i den gröna tröjan, han fick en halvtimmes speltid och gjorde en godkänd insats.

– Jag får huvudvärk angående vilka som ska spela nästa match efter den här insatsen. Men jag är glad över att ha så angenäma problem, säger Agim Sopi.

Närmast väntar en tuff match mot Lindsdals IF, den spelas redan nu på onsdag 5/8 hemma på Heleneholms IP. Avspark 19:00.

Varmt välkomna!


Matchfakta:
IFK Malmö - KSF Prespa Birlik 0-5 (0-3)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 61´)
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec (ut 70´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi (ut 62´)


Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 61´)
17. Kojo Annor (in 62´)
19. Hogr Aziz (in 70')
22. Oscar Vilas Nilsson
25. Noha Manna
23. Nicolas Polakof (MV)Mål:
0-1 str 14' Bovar Karim, 0-2 str 42' Bovar Karim, 0-3 45+1' Bovar Karim, 0-4 str 54' Sadat Karim, 0-5 59' David Abaya

Varning:
77´ Ahmad Mohamad

Spelplats:
Malmö Stadion

Publik:
180

Domare:
Christoffer Södergren, Helsingborg