Ännu en storseger för Prespa Birlik

Publicerad 6 augusti 2015 07:02
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik tog igår kväll ännu en seger när man enkelt avfärdade Lindsdals IF hemma på Heleneholms IP, matchen slutade 4-0. PB har tre matcher denna vecka och sex poäng av nio möjliga är nu inkasserade.

– En dag på jobbet, vi kontrollerar matchen i 90 minuter. Det var härligt att vinna stort och göra många mål men jag är nöjd att vi kunde hålla nollan också, säger tränare Agim Sopi.

Redan i matchens femte minut tog PB ledningen efter att mittbacken Adnan Gerzic distinkt nickat in bollen i mål efter en välslagen hörna av Bovar Karim.

En halvtimme in i matchen kunde hemmalaget öka på till 2-0 genom måltjuven Sadat Karim när han efter en fin prestation kunde trycka upp bollen i nättaket från nära håll. Inför den andra halvleken fick 1-0 målskytten Adnan Gerzic bytas ut efter skadekänning men enligt rapporterna skall han vara spelklar till helgens match mot Torns IF.

Publiken hann knappt sätta sig efter paus innan Sadat Karim enkelt kunde rulla in 3-0 och hans fjortonde mål för säsongen, fint framspelad av lagkapten Baris Hümmet.

– Sadat är riktigt bra. Jag har sagt till honom att om han fortsätter så här kommer han göra 30 mål den här säsongen. Med tanke på hur bra spelare han har omkring sig är det inte omöjligt.

Prespa Birlik hade sedan flera chanser att utöka, bland annat hade Sadat Karim 2-3 fina lägen utan att kunna göra sitt tredje mål för kvällen. Istället skulle det dröja fram till den 88:e minuten innan 4-0 målet kom. Det var nyförvärvet Kojo Annor som väldigt vackert placerade in sitt första mål i den gröna tröjan efter att ha blivit frispelad av Kristian Legiec. I och med segern utökar Prespa Birlik serieledningen till tolv poäng.

– Vi har en bred trupp och alla jobbar hårt för laget. Vi tar inte ut något i förskott, men i och med segern är vi ännu ett litet steg närmre division 1, avslutar Agim Sopi.

Redan på lördag är det alltså dags för en ny hemmamatch och denna gång är det Torns IF som gästar HIP, avspark 14:00. Mer om den matchen kommer imorgon.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Lindsdals IF 4-0 (2-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic (ut 46´)
4. David Abaya
6. Bovar Karim
7. Baris Hümmet (K)
8. Firat Sahan
9. Yakubu Akilu
11. Sadat Karim (ut 72´)
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi (ut 61´)


Avbytare:
5. Ahmad Mohamad
10. Kristian Legiec (in 61´)
17. Kojo Annor (in 72´)
22. Oscar Vilas Nilsson (in 46´)
23. Nicolas Polakof (MV)Mål:
1-0 5´ Adnan Gerzic, 2-0 31' Sadat Karim, 3-0 49´ Sadat Karim, 4-0 88´ Kojo Annor

Varning:
55´ Firat Sahan

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
137

Domare:
Fredrik Oppong, Västra Frölunda