Sadat Karim matchhjälte mot ÖFF

Publicerad 16 augusti 2015 14:02
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik fortsätter att leverera, igår besegrades Österlen FF med 1-0 hemma på Heleneholms IP. Stor matchhjälte blev Sadat Karim som i den 58:e minuten tryckte in sitt 18:e mål för säsongen.

– Vi visste att dem skulle backa hem med hela laget och försöka hålla siffrorna nere, dem gjorde det svårt för oss. Det går inte att vinna alla matcher med 5-0 och vi är glada att vi fick med oss tre viktiga poäng idag, sade mittbacken Martin Holm efter matchen.

Målchanserna var inte många i den tillknäppta matchen och det var gästerna som skapade den första när Mattias Andersson träffade ribban med ett långskott efter en snabb omställning. Hemmalagets bästa målchans i den första halvleken kom i den 44:e minuten när Sadat Karim träffade krysset med en stenhård nick.

Inget mål den gången men tretton minuter in i den andra halvleken kom äntligen det förlösande segermålet. Efter att gästernas försvar inte lyckats få undan bollen höll sig måltjuven Sadat Karim framme och kunde sätta dit 1-0.

Trävirket på Heleneholms IP skulle spela en huvudroll denna eftermiddag. Med kvarten kvar så var det dags för ännu en ribbträff. Denna gång var det frisparksspecialisten Bovar Karim som laddade från 25 meter, en vacker frispark som hade varit värd ett bättre öde.

– Vi ville gärna göra ett tidigt mål och då blev vi stressade och slängde bort bollarna istället. Våra supportrar har blivit lite bortskämda i år och manade på för ett avgörande, men det är inte alltid så enkelt i fotboll. Det finns en motståndare också, säger Agim Sopi och fortsätter:

– Vi vet ju att chanserna kommer om vi bara visar tålamod, men vi hade inte riktigt samma fart på bollen idag som vi brukar. Men då känns det bra att vinna ändå, såklart, menade Sopi.

Med åtta omgångar kvar så leder PB fortfarande serien med 14 poäng till närmast jagande lag, Hässleholms IF. Nästa vecka väntar en tuff bortamatch för ”di gröne” då man möter jumbon Nosaby IF som kämpar för en kvalplats. I den matchen får man klara sig utan vänsterbacken David Abaya som är avstängd på grund av tre gula.Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - Österlen FF 1-0 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
6. Bovar Karim (ut 78´)
7. Baris Hümmet (K)
9. Yakubu Akilu (ut 83´)
10. Kristian Legiec
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
21. Thierry Zahui (ut 57´)


Avbytare:
5. Ahmad Mohamad
8. Firat Sahan (in 57´)
17. Kojo Annor (in 78´)
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz (in 83´)Mål:
1-0 58´ Sadat Karim

Varning:
70´ David Abaya

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
247

Domare:
Christoffer Aidesjö, Helsingborg