Inför Nosaby IF - Prespa Birlik

Publicerad 21 augusti 2015 17:10
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

KSF Prespa Birlik kliver in i Div 2 Södras 19:e omgång till en svår bortamatch mot jumbon Nosaby IF på Nya Vallbjörka.

– Alltid tufft att möta lag som kämpar för att undvika nedflyttning, det fick vi ett tydligt bevis på i förra matchen mot Österlen, säger Prespa Birliks tränare Agim Sopi inför lördagens match.

Åtta inspelade poäng på 18 omgångar. Nosaby IF ligger sist i Div 2 Södra.
Men.

– De kämpar och fajtas. Jag har imponerats av deras moral och attityd. Jag var och såg matchen när dem slog Rosengård här i Malmö och det är ett lag som kan ställa till det för alla lag i serien, sa Agim Sopi efter torsdagskvällens träningspass på Heleneholms IP.

– Klart att de har ett jobbigare läge än oss just nu, men vi skall inte underskatta något lag och vi kommer få ge allt vi har för att få till ett bra resultat, sa Agim Sopi.

Prespa Birlik får klara sig utan avstängda David Abaya och Firat Sahan som skadade knäet mot Österlen. En skada som kan hålla honom borta resten av seriespelet.

I övrigt så har målvakten Davorin Baric lämnat PB för spel i Tyskland och klubben har valt att plocka hem den 17-årige talangen Zakaria Abdulrazek för att fylla igen luckan på målvaktssidan. Zakaria har varit utlånad till IFK Osby sedan i vintras då han går i Calcio fotbollsakademi som ligger i Osby.

Årets förra möte som spelade på Heleneholms IP slutade med en 3-0 vinst för PB.

B Karim gjorde 1-0 – Egbedi 2-0  – innan Legiec punkterade matchen med 3-0 målet.
Karim & Karim är alltjämt Div 2 Södras målfarligaste duo med 31 gjorda mål tillsammans.  

 – Som vanligt för oss gäller det att vi tar fram våra vapen där ute på plan. Precis som vi har gjort under en lång period. Samt att vi fortsätter förstå att det vi har gjort innan har liten betydelse, det är det som komma skall som räknas. Att vi hela tiden förstår den processen, avslutar Agim SopiTruppen:

Robin Armandt - Zakaria Abdulrazek

Martin Holm - Adnan Gerzic - Ahmad Mohamad - Özgur Disli - Hogr Aziz - Oscar Vilas Nilsson

Baris Hümmet (K) - Yakubu Akilu - Kristian Legiec - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Bovar Karim - Sadat Karim - Kojo Annor


Div 2 Södra Götaland omgång 19
Nosaby IF - KSF Prespa Birlik
Nya Vallbjörka
lördagen den 22 augusti
Avspark: 14:00