Viktig bortaseger mot Nosaby

Publicerad 23 augusti 2015 08:02
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik går fram som en ångvält och under lördagen tog man sin femte raka seger då man slog jumbon Nosaby IF med 2-1 på Nya Vallbjörka. Matchbilden var snarlik den mot Österlen förra veckan. Ett lag som backade hem väldigt djupt och satsade på snabba omställningar.

– En svår bortamatch idag. Vi försökte verkligen bräcka upp deras försvar men det var inte lätt. I halvtid pratade vi om att försöka komma runt mer på kanterna och det tycker jag vi gjorde i den andra halvleken. Killarna skall ha en stor eloge, vi hade stort tålamod och till slut kom målen också, sa tränare Agim Sopi.

Hemmalaget som tagit åtta poäng så här långt lyckades med sin matchplan fram till den 52:a minuten när den notoriske målskytten Sadat Karim satte dit Prespas första mål för dagen. Ett mål som innebär att han gjort mål på alla lag i årets Div 2 Södra. Innan dess så hände inte speciellt mycket även om PB som vanligt hade ett stort bollinnehav. Första halvlekens bästa chans hade Bovar Karim som prickade ribban med en frispark.

I matchens 68:e minut ökade PB på sin ledning till 2-0 genom mittfältaren Yakubu Akilu, hans första mål i den gröna tröjan. Hemmamålvakten släppte retur på Bovar Karims hårda frispark och Akilu kunde från nära håll stöta in bollen i mål. Därefter hade gästerna ett flertal chanser att utöka ledningen, bland annat hade inhopparen Ahmad Mohamad ett stenhårt skott som tog i ribbans underkant.

Men istället fick Nosaby göra 1-2  på övertid, ett märkligt mål som blev omdiskuterat.

– Det var avblåst för offside och vår vänsterback Aziz spelade hem bollen till mig men jag rullade tillbaka den och skrek till honom att den ska minst 10 meter längre upp. Det blev en miss i kommunikationen och Nosaby ”snodde” bollen och reducerade, berättade målvakten Robin Armandt.

Hur som helst så tog Prespa Birlik en mycket viktig seger i jakten på div 1-platsen. I och med segern sätter man stor press på tvåan Hässleholms IF som idag (läs söndag) har en tuff bortamatch mot årets överraskning BW 90. PB leder nu serien med 17 poäng med en match mer spelad.Matchfakta:
Nosaby IF - KSF Prespa Birlik 1-2 (0-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
6. Bovar Karim (ut 83´)
7. Baris Hümmet (K) (ut 72´)
9. Yakubu Akilu
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli
18. Edafe Egbedi
19. Hogr Aziz
21. Thierry Zahui (ut 83´)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 83´)
10. Kristian Legiec (in 72´)
17. Kojo Annor (in 83´)
22. Oscar Vilas Nilsson
23. Zakaria Abdulrazek

Mål:
0-1 52´ Sadat Karim, 0-2 68´ Yakubu Akilu

Varning:
29´ Bovar Karim

Spelplats:
Nya Vallbjörka

Publik:
88

Domare:
Niklas Olsson, Ystad