PB förlänger med Firat Sahan

Publicerad 25 augusti 2015
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: JOHN FRIBERG

– Firat är en spelare med massor av rutin och en naturlig ledare med sin professionalism. Han har en stor passion för Prespa Birlik och med det är han en viktig del i PB i ytterligare ett år till, säger sportchef Meysam Javan.

KSF Prespa Birlik och mittfältsmotorn Firat Sahan är överens om en kontraktsförlängning över ytterligare en säsong. Sahan kom inför denna säsong till PB från Husie IF och har spelat nästan samtliga seriematcher från start. 

– Jag trivs ypperligt i klubben och är otroligt glad över att det blev en förlängning med PB. Det var ett självklart val för mig att stanna när jag fick frågan. Vi har gjort ett fantastiskt år så här långt och det skall bli en väldigt intressant säsong nästa år, säger Firat Sahan efter att ha kritat på sitt nya kontrakt.

Vad är det som bäddat för årets framgångar tror du?
– Vi har fungerat som en enhet och spelat riktigt bra fotboll. Det finns många, fantastiskt duktiga spelare i laget, men framförallt har vi en jättegod stämning i truppen. Sen har dem som jobbar runt omkring laget lagt ner mycket hårt arbete för att vi skall ha dem bästa förutsättningarna, sådant jobb som inte alltid syns kanske.

Du skadade ditt knä i matchen mot Österlen. En skada som håller dig borta resten av seriespelet. Hur känns det att inte kunna hjälpa till dem sista matcherna som återstår?
– Givetvis är det tråkigt att inte kunna vara på plan och hjälpa sina lagkamrater men jag vet att dem fixar detta utan mig. Jag kommer finnas vid sidan om och stötta dem så gott jag kan, avslutar Firat Sahan.