Inför Prespa Birlik - IFK Hässleholm

Publicerad 28 augusti 2015 08:20
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

Prespa Birlik laddar för en mycket spännande omgång när man under lördagen tar emot tabellelvan IFK Hässleholm på Heleneholms IP. En omgång där allt kan avgöras om resultaten går Prespa Birliks väg.

– Det kan bli en rolig eftermiddag men vi fokuserar på vår match, att vinna den är viktigast. Sen kan vi inte påverka vad som händer i dem andra matcherna men visst hade det varit kul att få avgöra hemma på Heleneholms IP, säger Prespa Birliks tränare Agim Sopi.

Prespa Birlik är seriens starkaste hemmalag (även bortalag för den delen) och nykomlingarna från Hässleholm har på de fem senaste matcherna spelat tre oavgjorda, vunnit en och förlorat en match.

– Vi har fortsatt bra form, det är bara att köra på. Men det blir ingen lätt match, vi har mötts två gånger tidigare i år och vi har fått jobba hårt. Men imorgon spelar vi på hemmaplan och alla lag som varit här i år vet hur svårt det är att ta poäng från oss, sa Agim Sopi efter torsdagens träningspass.

Firat Sahan (ledband) och Bovar Karim (avstängd) är avskrivna. I övrigt är PB-truppen frisk.
 – Vi har haft en fin träningsvecka och det märks att det börjar närma sig slutet nu, alla är fokuserade och vi kommer väl förberedda till matchen imorgon.

För att seriesegern skall vara ett faktum under lördagen så räcker det inte alltså att Prespa Birlik vinner sin match. Det krävs att Hässleholms IF tappar poäng i sin hemmamatch mot Malmölaget Kvarnby IK, den matchen spelas under fredagskvällen (läs idag). Under lördagen spelar Karlskrona mot FC Rosengård och tappar dem poäng i den matchen så är förstaplatsen ohotad.

Så missa inte denna match. Kom till Heleneholms IP och bär fram laget till årets 17:e seger!


Truppen:

Robin Armandt - Zakaria Abdulrazek

Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Ahmad Mohamad - Özgur Disli - Hogr Aziz - Oscar Vilas Nilsson

Baris Hümmet (K) - Yakubu Akilu - Kristian Legiec - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Sadat Karim - Kojo Annor


Div 2 Södra Götaland omgång 20
KSF Prespa Birlik - IFK Hässleholm
Heleneholms IP
lördagen den 29 augusti
Avspark: 14:00