Rudolf Mamoka klar för Prespa Birlik

Publicerad 27 augusti 2015 18:14
TEXT & FOTO: ÖZCAN EMIN

KSF Prespa Birlik har gjort klart med ett nyförvärv. Rudolf Mamoka har skrivit på ett avtal som gäller över 2016.

– Fantastiskt roligt. Prespa Birlik är en klubb som växt mycket senaste tiden och jag vill gärna vara en del av detta spännande projekt, säger 28-åringen.

Rudolf startade sin tidiga fotbollskarriär i Öster och spelade i några lokala klubbar i Växjö innan han som 19-åring prövade lyckan utomlands då han skrev på för Village United i jamaicanska högstaligan.

– Jag spelade där i ett år och det var verkligen en unik upplevelse för mig. Ligan höll en rätt så hög nivå men det var inte riktigt samma struktur som här hemma i Sverige. Men som sagt en bra erfarenhet för mig.

Därefter har han spelat för klubbar som norska Løv-Ham Fotball, Valsta Syrianska, och senast för Arameiska-Syrianska IF där han även var kapten för laget. Och nu har han alltså skrivit på ett ett-årigt kontrakt med Prespa Birlik

Hur hamnade du i PB?
– Jag flyttade ner till Malmö för några månader sedan på grund av mitt jobb och blev sedan kontaktad av sportchefen Meysam Javan, blev inbjuden att träna och bekanta mig med klubben. Jag har varit här i några veckor nu och jag trivs utmärkt. Fantastiska killar som tagit emot mig med öppna armar och allt runt omkring sköts på ett professionellt sätt.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Hehe, det är inte lätt att beskriva sig själv men jag är rutinerad och lugn. Trygg med boll och en passningssäker spelare.

Rudolf spelade i början av sin karriär som offensiv mittfältare men har dem sista åren hamnat längre ner på banan.

Är det åldern som gjort att du hamnat i dem lägre regionerna på plan?
– Haha, nej faktiskt inte. Jag provade som back i en match när jag var i Arameiska Syrianska och gjorde det riktigt bra och idag trivs jag att spela där. Men jag är inte den som gnäller om jag får spela på en annan plats, jag spelar där tränaren vill att jag ska spela.

KSF Prespa Birliks sportchef Meysam Javan kommenterar sitt senaste nyförvärv så här.

– Rudolf är en spelare som passar väl in i vår grupp. En mycket ödmjuk kille både på och utanför plan. Han har stor rutin och är en riktig krigare som ger allt. Han kommer bli en viktig pjäs i vårt lagbygge inför nästa år.

Vi hälsar Rudolf varmt välkommen till KSF Prespa Birlik.

Fakta
Namn: Rudolf Mamoka
Född: 1987
Längd: 178
Vikt: 77
Moderklubb: Östers IF