Prespa Birlik klara för Div 1 2016

Publicerad 30 augusti 2015 13:02
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: CARRO WENDT

WOOOW, vart ska jag börja. Vi har gjort det igen PB-vänner. Vi har skrivit ett nytt kapitel i Prespa Birliks historia. Vi spelar i division 1 2016, vem hade trott det för 10 år sedan när vi slutade på en 4:e plats i div 6? Först vill jag å klubbens vägnar tacka ALLA medlemmar, publik, spelare, ledare, tränare, föräldrar, alla funktionärer som hjälper till på matcherna. Utan ER hade detta inte varit möjligt, klappa er på bröstet och var stolta.

– Detta är fantastiskt, ända sedan i januari har vi jobbat stenhårt för detta och nu får vi skörda frukten av allt hårt arbete vi lagt ner, sa en väldigt glad Agim Sopi efter matchen och fortsatte.

– Men vi är inte mätta och belåtna än. Vi skall fortsatta och detta är bara början på resan. Men nu är det sex matcher kvar för i år och vi ska se till att hålla förlustnollan intakt.

Det var annars en lite trevande inledning på matchen, gästerna hade ett par snabba omställningar och man skapade några halvchanser men PB:s försvar redde ut det bra. Det skulle dröja till matchens 28:e minut innan det första måljublet kom på Heleneholms IP. Skyttekungen Sadat Karim sprätte upp bollen rakt upp i målvaktens vänstra kryss med en mycket vacker volley.

Efter målet tog hemmalaget över mer och mer och åtta minuter in i den andra halvleken kom 2-0, målskytt Edafe Egbedi. Tre minuter senare var det dags igen, Kristian Legiec satte 3-0 med ett fint skott i målvaktens bortre burgavel och matchen var avgjord kändes det som. Men gästerna reducerade till 3-1 innan Sadat Karim gjorde sitt 21:a mål för säsongen som betydde 4-1 för PB. Hässleholms tröstmål mot slutet kom mitt i firandet då spelarna slappnade av.

– Vi slappnade av kanske lite för tidigt, men det gjorde ju ingenting. Det är okej en sådan här dag, sa en leende Agim Sopi.

Efter att domaren blåst av så utbröt en stor segerfest på Heleneholms IP. Dem 347 som var på plats fick se glada spelare och ledare som dansade, sjöng och firade på plan.

Seriespelet är dock inte slut än, nu laddar vi om för dem sex återstående matcherna. Nästa lördag väntar en svår bortamatch mot IFK Berga som krigar för att slippa kval.


Matchfakta:
KSF Prespa Birlik - IFK Hässleholm 4-2 (1-0)

Startelvan:
1. Robin Armandt (MV)
2. Martin Holm
3. Adnan Gerzic
4. David Abaya
7. Baris Hümmet (K) 
9. Yakubu Akilu
10. Kristian Legiec (ut 80´)
11. Sadat Karim
16. Özgur Disli (ut 83´)
18. Edafe Egbedi
21. Thierry Zahui (ut 80´)

Avbytare:
5. Ahmad Mohamad (in 80´)
17. Kojo Annor (in 80´)
19. Aziz Hogr
22. Oscar Vilas Nilsson (in 83´)
23. Zakaria Abdulrazek (MV)

Mål:
1-0 28´ Sadat Karim, 2-0 53´ Edafe Egbedi, 3-0 56´ Kristian Legiec, 4-1 67´ Sadat Karim

Varning:
64´ Robin Armandt

Spelplats:
Heleneholms IP

Publik:
347

Domare:
Bobby Sjögren, Helsingborg