Barbro Bengtsson blir marknadschef för Prespa Birlik

Publicerad 1 september 2015 14:35
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: TFF.SE

Prespa Birlik har under hösten sakta börjat bygga truppen inför div 1 nästa år. Nu kommer även ett starkt nyförvärv utanför plan. Klubbens första marknadschef någonsin är det senaste tillskottet. Barbro Bengtsson är välkänd inom idrotten i Skåne och hon var en viktig pusselbit i Trelleborgs FF i många år då dem spelade i Allsvenskan och Superettan.

För oss som inte känner dig så väl Barbro, berätta lite om din karriär inom idrotten/fotbollen.

– Jag har alltid varit idrottsintresserad och hade fördelen att arbeta under tio år i Trelleborgs FF som marknadschef. Det var en fin tid där vi jobbade aktivt med att få näringslivet och kommunen att verka tillsammans med idrotten. Det är viktigt att samarbeta med kommun och näringsliv för att få en optimal utväxling i sin förening. Det är lika viktigt för kommun/näringsliv att samarbeta med föreningslivet, det ger en positiv effekt på alla plan.

Efter Trelleborgs FF gick jag vidare 2013 till H43 Lund, även här som marknadschef. Tyvärr fick H43 Lund lägga ner sin elitverksamhet under hösten 2014, men har en stor ungdomsverksamhet kvar.
Jag bestämde mig då för att starta min egen verksamhet där jag bland annat har uppdrag för Sparbanken Skåne Arena i Lund, ett projektledare-uppdrag för Lunds Kommun och nu för KSF Prespa Birlik.

Vad vet du om Prespa Birlik?
– Det skrivs ju mycket i media just nu.  En förening som är inne i en positiv spiral och som kommer att spela i div 1 nästa säsong. Malmös näst bästa lag! Skoj att få vara med på denna spännande resa. 

Vad var det som fick dig att vilja arbeta ihop med Prespa Birlik?
– När jag fick frågan och funderat klart så kände jag att det är en kul resa att få medverka på. Uppdraget passar in i min ”portfölj”, vilket är jätteviktigt för att kunna leverera det jag vill leverera till föreningen. För mig är det också viktigt att känna att det finns en bra ”kemi” i uppdraget jag tar på mig. Sedan ska man ha roligt på jobbet, det är också jätteviktigt. Och roligt känner jag att det kommer att bli!

Vad tror du Prespa Birlik har för förutsättningar att kunna åstadkomma dem närmaste åren?
– Börja med att göra det bra i div 1 nästa säsong. Kanske etablera sig i ettan under ett eller två år för att växa i lagom takt. Jag hoppas och tror att det sedan är en förening som kommer att ta steget upp i Superettan, vet också att det är föreningens ambition. I denna sportsliga vision som föreningen har, så ska vi skapa ett affärsnätverk som är knutet till föreningen och som bygger broar mellan sporten och näringslivet. Näringsliv och föreningsliv ska leva lite i symbios med varandra. Det finns alla förutsättningar i världen för att detta ska lyckas och dessutom bli riktigt bra. Vi ska visa att Prespa Birlik förtjänar näringslivets stöttning.

Och så här säger sportchefen Meysam Javan om den nya marknadschefen:

– Barbro har en enorm kompetens som är väldigt svår att få tag på idag. Hon har jobbat med Trelleborgs FF i många år både i Allsvenskan och Superettan, så det är inget snack om att hon har erfarenheten som krävs i div 1 och uppåt. Vi är en klubb som har en tydlig strategi och sedan satsningen drog igång för något år sedan så har målet hela tiden varit att nå Superettan. Jag och klubben är oerhört glada att hon valt att jobba med oss då det fanns andra föreningar som drog i henne. Vi i Prespa Birlik ser fram emot att ha henne i vårt team och vi tror mycket på Barbro. Sen är det unikt då hon är första kvinna i klubbens historia som kommer att arbeta med oss.

KSF Prespa Birlik hälsar Barbro varmt välkommen till den gröna familjen och vi önskar henne lycka till med sitt nya uppdrag.