Inför IFK Berga - Prespa Birlik

Publicerad 4 september 2015 09:06
TEXT: ÖZCAN EMIN FOTO: CARRO WENDT

Förra helgen säkrades i princip div 1-avancemanget och under veckan har det firats. Imorgon är det dock allvar igen då Prespa Birlik åker upp till Kalmar för att möta IFK Berga.

Att det kommer bli en tuff match får man nog räkna med då IFK Berga slåss hårt för att undvika kvalplats. För Prespa Birliks del gäller det att fortsatta på den inslagna vägen och hålla förlustnollan intakt. Tränaren Agim Sopi är noga med vad han vill ha ut av sina spelare i morgondagens match.

– Vi måste verkligen ha rätt inställning och göra jobbet. Det kommer bli en tuff och härlig utmaning för oss, vi vet sedan innan att våra motståndare är ett bra lag som spelar väldigt fysiskt, säger han.

Mötet tidigare i våras hemma på Heleneholms IP slutade med en 2-0 vinst för Prespa Birlik efter att Sadat Karim och Bovar Karim gjort mål för PB.

– Jag minns att vi gjorde en riktigt bra match där dem föll väldigt djupt och krympte ytorna för oss men vi hade stort tålamod. Men jag tror att matchbilden imorgon kommer att se annorlunda ut. Dem måste verkligen vinna denna match och pressen ligger på dem, säger mittfältaren Bovar Karim som är tillbaka efter avstängningen förra matchen.


Truppen:

Robin Armandt - Zakaria Abdulrazek

Martin Holm - Adnan Gerzic - David Abaya - Ahmad Mohamad - Özgur Disli - Oscar Vilas Nilsson

Bovar Karim - Baris Hümmet (K) - Yakubu Akilu - Kristian Legiec - Edafe Egbedi - Thierry Zahui - Sadat Karim - Kojo Annor


Div 2 Södra Götaland omgång 21
IFK Berga - KSF Prespa Birlik
Bergavik IP
lördagen den 5 september
Avspark: 15:00